6. kolo
23.09.2017 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Swansea doma v závěru padla s Watfordem

Watford veze z Liberty Stadium tři body, protože bojoval až do závěru. Právě v něm se totiž po hrubce domácí obrany trefil Richarlison a svým druhým letošním gólem v Premier League strhl vítězství na stranu hostí.

Swansea uvítala doma Watford a chtěla potvrdit fakt, který je mezi oběma týmy znám. V jejich vzájemných duelech totiž vítězí vždy tým, který hraje doma. Dnes v domácím dresu nastoupili van der Hoorn, Mawson, Fer, Carroll nebo Wilfried, zatímco hosté se opírali o brankáře Gomise, Greye, Kabaseleho, Doucourého nebo Cleverleyho.

Hosté začali na Liberty Stadium velmi aktivně a do první šance se prodral útočící Andre Grey. Rekordní přestup v historii klubu pálil z nadějné pozice po rychlé kombinaci, jenže po teči obránce se nakonec dočkal jen rohového kopu. Další rychlá souhra Watfordu už ale brankou skončila. Opět byl na konci celé akce Andre Grey a ostrý centr spoluhráče Andrého Carrilla poslal po chybě obrany do sítě - 1:0 pro Watford.

Swansea reagovala zvýšenou aktivitou a několik chvil soupeři balon téměř nepůjčovala. Domácí byli hnáni vpřed také fanoušky a hodně času trávili před bránou gólmana Gomese trávili hodně času, jenže nápad zkrátka chyběl a finální fázi vždy něco scházelo. Po třiceti minutách hry se naopak hosté opět dostali díky jednoduché kombinaci k zakončení a vstřelili branku, ale ta jim správně nebyla uznána z důvodu ofsajdu.

Krátce před odchodem obou týmů do šaten se pokusil srovnat skóre Bony Wilfried, jehož hlavička vůbec nebyla špatná. Mířila však těsně vedle tyče! Stále to nebylo ono a ve druhém poločase byla třeba změna. Tu si domácí nachystali díky střídání, protože do hry se dostali Mesa s Abrahamem. A právě druhý jmenovaný měl v utkání velkou roli.

Po deseti minutách pobytu na hřišti se totiž dostal k balonu Bony Wilfried a jeho střelu ze středu vápna dokázal brankář Gomes vyrazit jen před sebe. Toho si všiml bystrý Tammy Abraham, kterého nikdo pořádně nepokryl. Jednoduchá dorážka zakončila dost chaotickou akci, která však zařídila remízu.

Domácím samozřejmě bod nestačil a rádi by v síti brankáře Gomese viděli další góly. O jeden takový se hlavou po centru ze strany pokusil Ayew, jenže jeho hlavička mířila jen do míst, která Gomes kryl. S postupujícím časem se množil počet standardních situací a to především na straně domácích. Jednu takovou ze slibných dvaceti metrů napálil Tom Carroll jen do zdi.

Plno práce pak měl také polský brankář Fabiański, který musel krýt ránu střídajícího Troye Deeneyho. To sice perfektně zvládl, ale jen o pár minut později přesto kapituloval. Swansea byla v závěru lepší na míči, ale v 90. minutě vyrobil obrovskou chybu zkušený stoper Fernández. Posílal totiž míč zpátky směrem k vlastnímu brankáři, jenže našel jen nabíhajícího mladíka Richarlisona. Ten obešel posledního hráče v poli a přehodil i brankáře Fabiańskiho!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Theft90

0:3

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele