20. kolo
26.12.2017 13:30 CET
5 : 2
(2:0)

Reportáž

Kane dalším hattrickem přetrhal rekordy a zařídil Spurs výhru 5:2

Závěr roku zastihl Harryho Kanea v mimořádné fazoně. Anglický útočník po třígólovém galapředstavení na půdě Burnley jen o tři dny později nasázel hattrick i do sítě Southamptonu a překonal anglický ligový rekord Alana Shearera v počtu branek v kalendářním roce. A to je jen jeden z mnoha milníků, jež Kane letos překonal...

Stále teprve čtyřiadvacetiletý forvard během roku 2017 v klubovém i reprezentačním dresu dohromady skóroval úctyhodných 56 gólů, což nedokázal překonat nikdo z hráčů působících v předních evropských ligách, tedy včetně Lionela Messiho (54) či Cristiana Ronalda (53). Kane si navíc letos připsal šest hattricků jako první hráč v moderní historii Premier League.

Od roku 1995 odolávala bilance 36 branek Alana Shearera, až během úterního odpoledne přece jen padla, když Kane po dvaceti minutách snadně uklidil hlavou do sítě ostrý přímý kop Christiana Eriksena za přihlížení zkoprnělé obrany hostí. Nedlouho poté došlo i na jeden groteskní moment na opačné straně poté, co Hugo Lloris vyškrabával s pomocí brankové konstrukce zpětnou hlavičkovou přihrávku Dannyho Rose. Šest minut před poločasovým odchodem do kabin ovšem Spurs soupeře rozebrali podruhé. Dele Alli vykouzlil z hranice šestnáctky kolmici pro nabíhajícího Sona, jehož přízemní centr nabídl Kaneovi další jednoduché zakončení do prázdné branky.

Po změně stran mohl doposud jednoznačný zápas zdramatizovat dalekonosnou ranou Mario Lemina, jenže napálil pouze břevno, a takřka hned nato Spurs definitivně strhli utkání na svou stranu. V rychlém sledu za sebou se totiž prosadilo duo Alli - Son, které si navíc vyměnilo i gólové přihrávky, a po pouhých 51 minutách platilo drtivé skóre 4:0.

Debakl se sice hostům povedlo zmírnit ve čtyřiašedesáté minutě zásluhou Boufala, jenž propálil Llorise na přední tyči, ovšem jen tři minuty nato byl náskok Tottenhamu opět čtyřbrankový. Z bleskového protiútoku si chladnokrevným zakončením obloučkem přes bezmocného Forstera připsal hattrick Harry Kane a zakončil svou letošní střeleckou bilanci na devětačtyřiceti gólech v dresu Kohoutů a dalších sedm za anglický národní tým. Potřeboval k tomu přitom pouhých dvaapadesát utkání...

Výbornou náladu domácích již v závěru nezkazil ani střídající Dušan Tadić snížením na konečných 5:2. Tottenham po druhé dominantní výhře za sebou poskočil zpět před Liverpool na čtvrté místo, zatímco tápající Southampton je již pouhé tři body od sestupu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Trippier, Davinson, Vertonghen, Rose - Dier, Dembelé - Son, Lamela, Eriksen - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

POČET NA 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele