36. kolo
29.04.2018 15:15 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

West Ham United - Manchester City 1:4

Titul v kapse, to se na vavřínech usíná hodně snadno. Šampaňské a tak... jenže nikoli v případě Manchesteru City, který pořád připomíná neporazitelný stroj. Tedy, připomíná... on jím jednoduše je. Dnes na to doplatil nebohý West Ham, který dokázal držet míč jen čtvrtinu času a navíc čtyřikrát inkasoval. Na rozdíl od Citizens tak v závěru sezóny ještě bude muset zabrat - to aby se vůbec zachránil.

Tým Pepa Guardioly už jen slaví zisk trofeje, i když po svém, na hřišti, dalšími a dalšími fotbalovými koncerty. Jeho vidinou jsou teď rekordy Premier League, z nichž ty nejlákavější jsou už vyloženě na dosah. K překonání bodovému rekordu Chelsea (95) jim stačí jediné vítězství, totéž platí i o maximu téhož celku v počtu výher (30). No a na střelecký rekord, opět Blues (103), musí ve zbylých třech kolech dvakrát skórovat.

To by vzhledem k formě Manchesteru City měla být naprostá formalitka. Proti West Hamu nebylo o čem už po sedmadvaceti minutách zápasu, což je pro Guardiolovu bandu takový průměr. Už po 12 minutách se za vápnem napřáhl Leroy Sané a díky Evrově teči překonal bezmocného Adriána. Čerstvý PFA Young Player of the Year se tak stal prvním hráčem v sezóně, který v kolonkách gólů i asistencí pokořil dvoucifernou hranici (10+12).

Ke druhé trefě ve zmíněné sedmadvacáté minutě významně Citizens pomohli Rice se Zabaletou. De Bruynův centr totiž Adrián tečoval právě k této dvojici, od níž se balón odrazil do sítě. Do přestávky ještě vykřesal naději na zvrat výborně zahraným přímým kopem Aaron Cresswell, ale West Hamu to samozřejmě k zisku bodů nepomohlo.

Před obrátkou odstřelovali hosté bránu Adriána jako při zákopových válkách, ale třetí branku se dočkali krátce po pauze. De Bruyne dostal do vápna Sterlinga, ten zatancoval a předal míč do stoprocentní šance skórujícímu Gabrielu Jesusovi. City bylo v ofenzivě neuvěřitelně rychlé a trestalo každou chybu. Konečné skóre stanovil Fernandinho, který získal míč ve středu pole, narazil si se Sterlingem a pohodlně zakončil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (24)

Přidat komentář
MCFC_8

Podme prekrocit stovku! 0:3

Reagovat
t0mmy33MCFC

v Londyne se nam letos dari

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 a kilo doma

Reagovat
popltak

Budeš mít na svačiny na celý týden do školy.

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

2:5

Reagovat
OnlyWHU

Aby jste se mládenci nepřepočítali! COYI!!!!

Reagovat
t0mmy33MCFC

Je jasne ze porazit mistra by chtel kazdy, Swansea se nam celkem odevzdala, tak uvidime co Kladivari

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnlyWHU

Nechceme ho! ......West Ham United nebude usilovat o trvalý přestup Joea Harta. Ten momentálně v Londýně hostuje z Manchesteru City, kde má kontrakt ještě na nadcházející sezónu. ......

Reagovat
t0mmy33MCFC

no to jsem zvedavej co s nim... se vsi uctou k Joeovi , Ederson je jinde ...

Reagovat
kolouch

No rekl bych, ze si za svoji situaci muze hlavne sam. Mezi TOP golmany proste nepatri a kdyby mel trochu soudnost a slevil ze svych financnich pozadavku, mohl se nekde nastalo usadit. Lito mi ho neni ani trochu, protoze jeho ucinkovani u nas odnesl uz Randolph a nase jednicka Adrian vysedava na lavicce. A Joe rozhodne neni lepsi golman..

Reagovat
duloig

tiež si tak mylsím,nech ide do pr....C O Y I

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Hart mi prijde ze se sestrelil sam. Skoda ho i presto vsechno dobry brankar. Ono se tezko snizuje nez zvysuje

Reagovat
kolouch

Bohuzel jsme se predposrali uz v kabine. Hluboky blok, odevzdane mice dlouhymi nakopy, neschopnost nahrat si na dva metry. Declan na zaklad asi jeste fakt nema, ale to se da v jeho veku cekat. Nasazeni Evry jsem vubec nepochopil a taky to podle toho dopadlo. S temihle vykony asi fakt musime doufat, ze tymy pod nama uz neuhrajou nic, jinak se muzeme tesit na Championship

Reagovat
OnlyWHU

Je mně z toho na nic... Takhle se o body nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Krasny zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem Kladivar cca.20 let,ale co se deje ted v mancaftu jsem jeste nezazil.Nesmyslny nakupy starejch vyslouzilejch looseru,odevzdany vykony na hristi,skoro az nechut se porvat o vysledek,banalni zakovsky chyby v obrane temer kazdej zapas..no proste tragedie.Bohizel majitele na tom maj HODNE velkej podil!!Neco je proste spatne.Verim v lepsi budouctnost COYI Forever

Reagovat
t0mmy33MCFC

jojo uz je to tak, majitele ovlivnuji moc... a ne historie jak nekteri magori porad placaji

Reagovat
smazaný uživatel

oni ti "starejch vyslouzilejch looseru" nejsou spatni, ale spise do rotace. Pablo i Joe za me

I kdyz Joe stary neni ale chapu na co narazis

Reagovat
duloig

Včera z nich až sršalo že tam ani nechcú byť.Hanba !! Jasná ukážka toho čo spravili z klubu Gold,Sullivan a Bradyová Páľte do pí*e . . .

Reagovat
Lyricius

ty uz to hrajou jako na playstationu.....taky mam podobne statistiky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele