3. kolo
25.08.2018 16:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Everton FC 2:2

Kde je Marco Silva, tam se člověk nenudí. Dělo se tak už během štací v Hullu či Watfordu a Silvovo nynější působení na lavičce Evertonu se rozjíždí totožným způsobem. Liverpoolský klub stejně jako v prvním kole s Wolverhamptonem dohrával i na půdě Bournemouthu valnou část utkání v deseti, navzdory tomu dokázal dvakrát skórovat a následně o nabytý náskok ještě přijít.

Oba celky do tohoto utkání vstupovaly v dobrém rozpoložení, neboť v nové sezoně ještě nepoznaly chuť porážky. Obzvláště domácí po dvou vydobytých vítězstvích usilovali s chutí o další a vytvořili si první šance utkání. Nejprve ve slibné pozici zaváhal nejlepší střelec Cherries Callum Wilson, když tváří v tvář brankáři Pickfordovi zbrkle přestřelil, a pak Nathan Aké ani z výtečné pozice nezvládl usměrnit svou hlavičku do sítě.

Poločas se již nezadržitelně, ovšem čtyři minuty před ochodem do kabin došlo ještě na jeden význačný incident. Richarlison se dostal do potyčky s Adamem Smithem a jejich letmý dotek hlavami s agresivnějším chováním letní posily Evertonu vyhodnotil sudí Probert nekompromisně jako důvod k Richarlisonově vyloučení, zatímco Smith vyvázl bez napomenutí.

Přesto se po změně stran postarali o průlom skóre oslabení hosté. Povedený Sigurdssonův pas nastartoval Thea Walcotta, jenž pláchl všem zadákům soupeře a překonal ranou na přední tyč i brankáře Begoviće. Situace evertonských byla záhy ještě růžovější, když se zmíněný hříšník Adam Smith sám přece jen nechal vyloučit za stažení unikajícího Walcotta a poměr hráčů na hřišti se znovu vyrovnal. Když pár minut nato Michael Keane skóroval po Sigurdssonově centru na 2:0, zdálo se, že je o vítězi definitivně rozhodnuto.

Bournemouth je však dlouhodobě znám jako tým, který předvádí nejlepší výkony právě za nepříznivého stavu a potvrdilo se to i tentokráte. Nejprve se o snížení postaral z pokutového kopu Joshua King poté, co Leighton Baines postrčil v šestnáctce Wilsona, a o pouhé čtyři minuty později zařídil bleskurychlé srovnání Aké, jenž pohotově dorazil míč do sítě po skvělé hlavičce neúnavného Wilsona, která skončila na tyči. Domácí Cherries tak výsledkem 2:2 získali od počátku loňské sezony již pětadvacátý bod poté, co v ligovém zápase prohrávali, ovšem manažer Eddie Howe si jistě bude do budoucna přát, aby se již podobné incidenty tak často neopakovaly.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele