31. kolo
16.03.2019 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Bournemouth o zvrat proti Newcastlu připravila Ritchieho pumelice

Při sobotní ligové neúčasti klubů z horních příček tabulky byla upřena veškerá pozornost na ostatních členech Premier League a dlužno dodat, že atraktivním skóre plným dramatických zvratů rozhodně nezklamali. To platí i pro duel Bournemouthu s Newcastlem, který zprvu vypadal na hubenou výhru hostí, poté na triumfální obrat domácích a parádní volej Matta Ritchieho v samotném nastavení nakonec znamenal dělbu bodů s výsledkem 2:2.

Remíza za stávající situace více svědčí Bournemouthu, který tak udržel svého soupeře za sebou na rozdíl tří bodů, a navíc předskočil jedenáctý Everton, který v neděli uvítá Chelsea. Ani Newcastle si však nemusí zoufat, neboť se opět přiblížil jistotě záchrany a se sedmibodovým náskokem od sestupových příček zůstává třináctý.

Úvod utkání výrazně poznamenaly nepříznivé povětrnostní podmínky, a tak ani jeden z týmů nedokázal déle udržet míč na kopačkách a něco kloudného vymyslet - místo toho byli diváci na Vitality Stadium svědky celé řady faulů, přičemž domácí Jefferson Lerma si vysloužil již jedenáctou žlutou kartu sezony. Přesto v jedenácté minutě došlo zničehonic k první velké šanci odpoledne, když rána Ryana Frasera orazítkovala brankovou konstrukci.

Když se poté neprosadil ani Callum Wilson, jehož pokus tři minuty před koncem první půle skončil mimo, zdálo se, že se půjde do kabin za nerozhodného stavu. Místo toho však ještě udeřili hosté, když se ze standardní situace dokázal prosadit Salomon Rondón, na jehož kroucenou střelu do levého horního růžku se Artur Boruc natahoval marně.

Jestliže mohl být manažer hostí Rafael Benítez s prvním poločasem spokojen, náladu mu zkazil hned začátek druhé půle. Sotva pár minut po změně stran si totiž Bournemouth vysloužil výhodu pokutového kopu za Fernándezovo stažení Akého a Joshua King nabídnutou příležitostí nepohrdl.

Domácí tak byli rázem na koni a pokračovali ve své převaze, byť měli i trochu štěstí, když Ritchie jen těsně nedosáhl na dorážku Rondónovy tečované střely. Velmi blízko k obratu skóre měl záhy Wilson, jenže jeho gólové zakončení hlavou stihnul z brankové čáry akrobaticky vykopnout Paul Dummett. Přesto se Cherries devět minut před koncem přece jenom dočkali, a to znovu zásluhou Kinga, jenž po přistrčení Solankeho chladnokrevně usměrnil svůj pokus přesně k tyči.

Utkání tak směrovalo k těsné výhře Bournemouthu, jenže ve čtvrté minutě nastavení ještě do výsledku razantně promluvil Matt Ritchie, k němuž do šestnáctky propadl vysoký centr Yedlina a křídelník Newcastlu fantastickou ranou z voleje napálil míč pod břevno a zařídil tak svému týmu bod za hektickou remízu 2:2.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
NuFc23

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele