15. kolo
04.12.2018 20:45 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Derby proti Crystal Palace rozhodl Brighton již v prvním poločase

Především strhující závěr první půle rozhodl o osudu M23 derby mezi Brightonem a Crystal Palace. Domácí šli brzy do vedení, následně sice přišli o vyloučeného Duffyho, přesto dalšími dvěma brankami položili základ k vítězství. Hosté kontrovali ve druhém poločase pouze jednou z pokutového kopu.

V sestavě Racků nahradil zraněného obránce Bruna pravý bek Montoya a v útoku dostal šanci kanonýr Murray. Orli nastoupili ve stejném složení jako při posledním domácím vítězství nad Burnley.

Po opatrných dvaceti minutách se na jihu Anglie začaly dít velké věci. Ve 23. minutě byl v pokutovém území hostů nedovoleně zastaven hráč domácích a s přehledem proměněnou penaltou poslal Brighton do vedení Murray. Jenže za dalších pět minut se domácí stoper Duffy nechal zbytečně vyloučit za oplácení a Seagulls museli zápas dohrávat pouze v deseti hráčích.

I v oslabení však dokázali Racci přidat do přestávky ještě dva góly. Nejprve se v 31. minutě do rohového kopu Marche opřel z voleje střídající Balogun. Hráč, který měl po vyloučení Duffyho znovu zpevnit defenzívu domácích, tak místo obranných povinností zvýšil povedenou střelou vedení svého týmu. Poté, co Milivojevićovu šanci na snížení vykopl na poslední chvíli Bernardo, utekl v nastavení první půle obraně hostů Andone a po drzém průniku přidal třetí branku Brightonu.

Z nečekaného průběhu se chtěli Eagles oklepat po změně stran, kdy drželi míč častěji na svých kopačkách než oslabený soupeř, avšak do šancí se dlouho nedostávali. Když už se hráči Crystal Palace dostali do střelecké pozice, většinou zamířili nepřesně. Důkazem budiž rány vedle svatyně brankáře Ryana od Milivojeviće či Meyera.

Gólu se však Orli přece jen dočkali. Devět minut před koncem si pro penaltový faul došel Zaha a nařízený pokutový kop bez potíží přetavil v branku Milivojević. To však bylo pohříchu vše, na co se hosté zmohli. Seagulls si tak i přes početní nevýhodu došli k pohodlné výhře.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele