22. kolo
12.01.2019 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Liverpool díky další penaltě porazil Brighton a zůstává s přehledem první

Po dvou porážkách za sebou potřeboval Liverpool potvrdit roli favorita na půdě Brightonu a udržet si náskok na čele, což se Reds navzdory nepříliš atraktivnímu výkonu bez větších potíží podařilo. Nejlepší ligová obrana udržela soupeře na uzdě po celých devadesát minut, brankář Alisson nemusel dokonce během utkání ani jedinkrát zasahovat, a proměněný pokutový kop Mohameda Salaha vynesl liverpoolským hubenou výhru 1:0.

Tým Jürgena Kloppa tak přinejmenším na chvíli navýšil svůj náskok před druhým Manchesterem City na sedm bodů a porážky právě od Citizens spolu s pohárovým vyřazením proti Wolverhamptonu na Reds nezanechaly vážnější šrámy. Netrvalo dlouho, než se hosté zmocnili herní iniciativy a začali si vytvářet slibné brankové příležitosti. Roberto Firmino však v deváté minutě ve skluzu nezvládl usměrnit Robertsonův centr do brány a Xherdan Shaqiri netradičním zakončením hlavou rovněž minul, takže se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

Pouhých pět minut po změně stran se už ale Liverpoolští dočkali. Nešikovný zákrok Pascala Grosse na Mohameda Salaha ve vlastní šestnáctce vynesl hostům výhodu pokutového kopu, který sám faulovaný s přehledem proměnil. Zatímco v minulé ligové sezoně se Liverpool na tuto ideální možnost ke skórování načekal, jak byl rok dlouhý, v posledních týdnech se naopak těší vyslovené penaltové lavině - od Vánoc již Reds v Premier League kopali pokutový kop hned čtyřikrát, zatímco nikdo z ostatních týmů nevybojoval "desítku" více než jednou.

Ani s nabytým náskokem hosté neupustili od převahy s míčem na kopačkách a Brighton ve zbytku první půle zahrozil pouze sporadicky z ojedinělých protiútoků. Grossovu ránu však stačil zablokovat provizorní stoper Fabinho a s neúspěchem se potázal také Jürgen Locadia. V samém závěru měl ještě Mohamed Salah perfektní příležitost navýšit náskok svým druhým zásahem odpoledne, jenže z hloubi pokutového území nedokázal zamířit přesně. Egyptského forvarda spolu s příznivci Reds to však nijak zvláště mrzet nemusí, neboť Liverpool dokázal na Amex Stadium uhájit vedení až do konce a výhrou 1:0 se opět o malý krůček posunul k vytouženému zisku titulu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
LokoLFC

3 body kurvaaaa!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 jdeme si pro titul LFC

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Sm0ker

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele