4. kolo
02.09.2018 17:00 CET
0 : 2
(0:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Manchester United 0:2

José Mourinho se konečně může s klidnou hlavou přestat ohánět svými úspěchy s jinými týmy, Manchester United podal na hřišti Burnley dominantní výkon a zaslouženě zvítězil 2:0. Výsledek navíc mohl být ještě vyšší, Lukaku mohl dát ne dva góly, ale čtyři, Pogba nedal penaltu a Rashford se ke všemu nechal vyloučit. Domácí si naopak ani v přesilovce nevytvořili pořádnou šanci a dál se noří ke dnu tabulky.

Burnley bude mít letos velké problémy. Tým, který se vlastně odjakživa honosil skvělou defenzivou, brání příšerně, celkem dostal už devět gólů, což je víc než 17 dalších celků Premier League. V útoku navíc přidanou hodnotu nemají, a tak dnes hlavní v první půli působili na hřišti skoro nepatřičným dojmem.

První štulec za krk schytali Clarets v sedmadvacáté minutě po fantastickém centru Alexise z levé strany, který zaplul za hlavu obou stoperů a naopak na čelo Romela Lukakua. Spolupráce obou dvou se za deset minut opakovala při brejku a hře po zemi, Joe Hart ale tentokrát vyšel ze souboje s urostlým střelcem úspěšně.

Přesto se United ještě do pauzy dočkali druhého gólu, i když tentokrát to teda žádná krása nebyla. Povedená akce vyšperkovaná patičkou Alexise dosáhla až k Lingardovi, jehož projektil našel překážku hned ve dvou hráčích Burnley a biliár dohrál koženou kouli až k Lukakuovi ve vápně. Pohotovost, přesnost, 0:2.

Tragické bránění domácích pokračovalo i po pauze, United pak stačilo poslat míč z volného kopu na vlastní polovině a defenzivní čtyřka byla překonaná. Tarkowski ale nakonec skvělým skluzem zaváhání celé defenzivy napravil a dobře hrajícího Alexise o balón připravil.

United měli možnost zápas ukončit, Lennon totiž ve vápně sešlápl střídajícího Rashforda a musela následovat penalta. Paul Pogba však na svůj tradiční pomalý rozběh nenavázal dokonalou střelou a Joe Hart jeho ránu se štěstím vyrazil mimo tři tyče. No a vzápětí přišla naopak zápletka, když Rashford tzv. "na Richarlisona" zatlačil hlavou do Bardleyho a dostal červenou kartu.

Hra se pak otevřela, ale Burnley do konce zápasu zahrozilo jen ze vzduchu - dvakrát Vokesem a jednou Matějem Vydrou, jenž na place i s nastavením strávil 10 minut. Naopak Romelu Lukaku mohl zdvojnásobit svůj účet, když nejprve nedotáhl samostatný nájezd a pak mu střelu lapil Hart.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
MCFC_8

Jozko pokracuje v nastupenom trende...1x

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 pro hosty z Tatarova bude dulezitejsi Twitter

Reagovat
smazaný uživatel

Chudáku...je mi tě fakt líto...

Tip:2

Reagovat
smazaný uživatel

jdi si procitat Twitter.

Reagovat
KingMaster13

Typickej Shiťák

Reagovat
smazaný uživatel

Vy mate co rikat UnlimitedBus

Reagovat
KingMaster13

Ofenzivní hovada Fotbal je od toho aby se golum zabraňovalo

Reagovat
smazaný uživatel

ok tak hrajte jen na sve pulce, ale dal ne !

tvl

Reagovat
KingMaster13

Fanklub defenzivního fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Treba se vzpamatujete... jednou

Reagovat
KingMaster13

Neříkám, že mám rád úplně betony ale hru ze zajištěný obrany a na smrtící brejky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasny to ma take neco do sebe, ale ja zase technicky a utocny.

Ovsem Mou tomu dava jinou dimenzi

Reagovat
KingMaster13

Ten to hrotí v tomhle až moc no

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
frederik

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele