11. kolo
04.11.2018 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Crystal Palace 3:1

Španělské trio v modrých barvách udrželo neporazitelnost Chelsea. Proti Crystal Palace se dvakrát trefil Morata a jednou Pedro.

Podle očekávaného scénáře byl dominantnějším týmem prvních minut výběr Maurzia Sarriho. I přes typické, většinové držení míče si, ale Blues nedokázali vytvořit v první čtvrthodince utkání vytvořit zajímavou šanci. Naopak mohli být potrestání z rychlého protiútoku, ale Van Aanholt nedokázal svůj sprint po levé straně zakončit přesnou přihrávkou.

Ve 20. minutě pak přišla první střela zápasu. Zaha z okraje vápna našel Meyera, ten ale ze slibné pozice napálil míč několik metrů nad Kepu Arrizabalagu. Německý záložník byl v centru dění i o minutku později, ale na poslední chvíli stihl zablokovat projektil z jeho kopačky stoper Luiz.

Domácí si zahrávali s ohněm, další nebezpečně vypadající protiútok Zahy dokázal výbornou poziční prací zlikvidovat opět Luiz. Chelsea se držela postupného protiútoku a po půlhodině hry z něj vytěžila branku. Pedrovu první přihrávku na Moratu ještě stačili obránci Palace odklidit. Bohužel pro ně tak nešťastně, že ke spolupráci španělských hráčů mohlo dojít znovu. Druhý jmenovaný pohotovým zakončením otevřel skóre utkání.

Hra se otevřela a modří byli nebezpečnější a nebezpečnější. Willianovi se podařilo vsítit z dorážky druhou branku. Ta ale nemohla být uznána pro údajné ofsajdové postavení Brazilce. Z opakovaného záběru pak bylo možné vidět, že Willian zřejmě přece jen byl o pár centimetrů před Tomkinsovou pravou nohou, a tak měla branka platit. Na obranu rozhodčího je třeba podotknout, že se jednalo o opravdu velice těžko posouditelnou situaci. Do konce poločasu se ještě několik slibně vypadajících situací urodilo, ale k přímému ohrožení Hennesseyho branky nedošlo.

Běžela osmá minuta druhé půlky a Crystal Palace srovnal na 1:1. McArthur jemnou přihrávkou za obranu vybídl Townsenda a ten se nemýlil. O pár minutek později si centr do pokutového území našel Morata a Hennessey musel pohotově na zem. Vzrušení na stadionu trvalo ale jen několik sekund, jelikož byl pískán útočníkův ofsajd.

V 63. Minutě zafungovala brazilská souhra a po Willianově nadýchaném centru z přímého kopu hlavičkoval Luiz. Hennessey byl znovu tam, kde měl být. Bezprostředně po této příležitosti sáhl domácí trenér po dvojitém střídání. Na hřiště poslal Hazarda s Kovačičem. Oba hráči se ani nestihli ohřát na hřišti a už se mohli radovat z gólu. Druhou branku v utkání vsítil Álvaro Morata. Hazardův přímý kop prolétl přes hlavy všech až ke španělskému hroťákovi a ten jako v prvním případě zareagoval rychle a přesně.

A v 70. minutě už to bylo 3-1. Přízemní centr Marcose Alonsa nalezl Pedra a ten ho uklidil po zemi k tyči. Chelsea pak už s poklidem dokráčela k potřebným třem bodům, které ji posunuly před Liverpool na druhé místo v lize.

Autor: Adam Krajíček

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
frederik

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tvl Morata už má celkem pět gólů...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele