7. kolo
29.09.2018 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Liverpool FC 1:1

Už ani Liverpool není v Premier League stoprocentní, první ztráta bodů přišla dnes na Stamford Bridge. Chelsea dnes díky brance Edena Hazarda dlouho vedla, Kloppova ekipa srovnala stav až dvě minuty před koncem, kdy se výstavně trefil střídající žolík a bývalý hráč The Blues Daniel Sturridge.

Po opatrném úvodu se do první obrovské šance zápasu dostal Brazilec Williana. Jeho krajan David Luiz vytáhl z kapsy další ze svých skvělých dalekonosných pasů, Willian však při samostatném nájezdu dalšího reprezentanta největšího jihoamerického státu, brankáře Alissona, tváří v tvář nepřekonal.

Varování Liverpoolu nestačilo a za pár minut přišel trest. Mateo Kovačić po narážečce ve středu pole vyslal kolmicí do sprintu Edena Hazarda a belgická superstar, hrající ve fantastické formě, svým typickým a dokonale přesným zakončením na zadní tyč otevřel skóre. Hazard si tak šestým gólem v sezóně upevnil pozici na čele tabulky střelců.

O chvíli později si vzala slovo i největšího hvězda hostů, Mohamed Salah. V osobním souboji egyptský útočník přetlačil Marcose Alonsa, udělal kličku gólmanu Kepovi Arrizabalogovi, jeho střelu z úhlu mířící do odkryté svatyně ovšem na poslední chvíli vykopl navrátivší Antonio Rüdiger. Vyrovnat se těsně před koncem poločasu nepovedlo ani Sadiovi Manému, jehož kop přes hlavu po centru Alexandra-Arnolda skončil na tribuně zaplněného Stamford Bridge.

Druhé dějství začalo parádní individuální akcí Williana, který na hranici šestnáctky efektně i efektivně obešel Robertsona, Olivier Giroud ale jeho následnou přihrávku nezužitkoval nejlépe. V 59. minutě si vynikající zákrok připsal Kepa, jehož po dobré práci Firmina zaměstnal prudkou přízemní ranou na přední tyč Sadio Mané.

Zejména s blížícím se koncem utkání se hrál velmi zajímavý fotbal ve strhujícím tempu. The Blues využívali čím dál tím více otevřené obrany The Reds a v 64. minutě ji navíc nachytal v nedbalkách N’Golo Kanté, jenž rychle rozehraným přímým kopem z vlastní poloviny vyslal do dalšího úprku Hazarda. Rychlonohého Belgičan však tentokráte bravurně vychytal vyběhnuvší Alisson a podržel naděje Liverpoolu na bodový zisk.

Alespoň remízu měl na hlavě čtvrthodiny před koncem Roberto Firmino, hlavičku brazilského útočníka ovšem na brankové čáře zastavil David Luiz. Vyrovnání tak musel zajistit až muž, který to na Stamford Bridge velmi dobře zná. Daniel Sturridge pobýval na hřišti jen několik desítek vteřin, když se z kroku opřel do míče a z nějakých 25 metrů úchvatným způsobem vymetl horní roh domácí brány.

Dělbu bodů chtěl ještě v samém závěru odmítnout Marcos Alonso, po Hazardově rohu však hlavou z malého vápna těsně minul. Oba manažeři si tak po závěrečném hvizdu mohli podat ruce s vědomím, že remíza byla zřejmě zasloužená.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (19)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

vidim to svetle modryma ocima stejne

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

je to nejlepsi reseni

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 a bublina pomalu splaskne do vanoc bude Liverpool kolem 4teho mista a jeste toto me dojalo http://www.eurofotbal.cz/clanky/matip-souperi-by-se-ted-meli-bat-jezdit-na-anfield-410466/ a hned potom prohraji další zapas

Co mě ještě dojímá je jak si fanoušci Liverpoolu vždycky dobírají Chelsea že nemá žádnou historii... co já jsem naživu (28 let) tak je Chelsea mnohem úspěšnější klub... Na nejakou pravekou historii vám sere pes... Zavřete Anfield a udělejte z něj muzeum

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikoz čekám že se z toho co jsem napsal scousers pos*rou tak ještě přidám takový souhrn. Od roku 1990 kdy jsem se narodil:

LIVERPOOL: 3X FA CUP, 4X LEAGUE CUP, 1X CL & 1XUEFA cup celkem 9 trofejí...

CHELSEA: 5X PL, 7X FA CUP, 4X LEAGUE CUP, 1X CL & 2X UEFA cup celkem 19 trofejí..

Suma sumárum pokud nepočítáme League cup na který každý zvysoka se*e tak slavný Liverpool během mého života vyhrál za 28 let 5 trofejí a žádný mistrovský titul...

Reagovat
oli9

tebe je mi líto...tobě prostě ani nejde kazit tu radost a dohadovat se s tebou

Reagovat
pobody's nerfect

Kdyby sis aspoň neprotirecil, jednou píšeš, jak každý sere na ligový pohár a pak argumentujes porážkou v ligovém poháru. Je mě tě fakt líto, člověk s takovou spoustu zášti musí mít smutný život

Reagovat
YNWA__MSN

Boze do ceho si to dusi dal praveka historie uzivej si betonarskou Chelsea a vychutnej si atmosferu stamford bridge, kde sou samy sikmovoky turisti

Reagovat
Melda

Máš pravdu, též jsem dojatý

Reagovat
Superme

3:1

Reagovat
topinho

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
oli9

1:2 ( Salah, Firmino )

Reagovat
frederik

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci neblbněte když vyhraje shitelsea tak s Pecíkem bude k nevydržení

Reagovat
Theft90

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele