20. kolo
30.12.2018 13:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nudnou podívanou rozhodl gól Kantého

Chelsea nakonec zvládla londýnské derby a díky brance Kantého si upevnila čtvrté místo v tabulce, na kterém má na Arsenal již pětibodový náskok. Blues se také podařilo zmenšit náskok třetího Tottenhamu na pouhé dva body. Vítězství hostů se však nerodilo vůbec lehce, domácí tým velmi pozorně bránil a favorit se tak dlouho nemohl vůbec prosadit, načež jej na začátku druhé půle zachránil záložník Kanté.

Pokud někdo do Selhurs Parku přišel v očekávání toho, že uvidí pohledný fotbal, musel být vážně neskonale zklamán. První půle krom desetiminutovky mezi třicátou a čtyřicátou minutou v podstatě nenabídla žádné vzrušení. Chelsea sice kontrolovala hru a po dlouhé úseky držela míč na svých kopačkách, hráči Crystalu Palace si však poctivě plnili své defenzivní povinnosti a favorita nepouštěli na dostřel vlastní branky. Daní za tento přístup však byla výrazná ofenzivní sterilita domácích, kteří za celý duel nedokázali vyslat přesnou střelu na branku Chelsea.

Nejvýraznější momenty první půle tak přišly po více než půlhodině hry. Nejprve byl pětadvacet metrů od brány faulován Hazard, volný přímý kop si postavil Willian a jeho pokus zastavila až pravá tyč. Tentýž hráč vyzkoušel své štěstí i o chvíli později, gólman domácích však míč vytěsnil na roh. Po něm se v krkolomné pozici dostal do zakončení Barkley a podruhé se rozezvučela konstrukce branky domácího týmu. Do poločasu se však šlo za bezbrankového stavu.

Druhá půle nepřinesla žádnou změnu obrazu hry - i nadále se hrálo v pomalém tempu, přičemž oba celky trápil nespočet technických chyb. V 51. minutě však zcela nečekaně udeřilo - David Luiz našel krásným pasem rozeběhnutého Kantého, který si míč zpracoval na hrudi a levačkou trochu se štěstím prostřelil brankáře Guaitu. Vedoucí gól však na domácí neměl takřka žádný vliv, ti i nadále neopouštěli svou defenzivní ulitu, zatímco hostující celek zase nebyl dostatečně agresivní, aby vstřelil pojišťovací gól. Nejblíže k němu měl útočník Giroud, který se dostal za záda domácí obrany a síť skutečně rozvlnil, jenže mu byl odmáván těsný ofsajd.

Chelsea tak musela využít závěrečný tlak svého soupeře - nejprve pálil po standardní situaci nad Wickham, o pár momentů později mířil ze solidní pozice nad i Zaha, díky čemu utkání dospělo k těsné výhře hostujícího celku v poměru 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (9)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
waynemarkrooney

1:3

Reagovat
frederik

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Zaha-Hazard

Reagovat
Etika

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele