31. kolo
17.03.2019 17:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea v Evertonu narazila a po pěti zápasech v lize prohrála

Londýnská Chelsea našla po pěti ligových kolech přemožitele. Na hřišti Evertonu inkasovali Blues dvě branky, sami pak neskórovali ani jednou. Chelsea si tak zkomplikovala boj o postup do Ligy mistrů, domácí se posunuli na jedenácté místo v tabulce.

V sestavě Toffees chyběl smolař na zranění Jagielka, kterého ve středu obrany zastoupil Mina. Schneiderlin dostal ve středu zálohy přednost před Gomesem a Walcotta zase nahradil Bernard. Do základní jedenáctky hostů se po odvetě osmifinále Evropské ligy vrátili stoper Luiz, středopolaři Jorginho s Barkleym a útočný trojzubec Pedro, Higuaín a Hazard.

Posledně jmenovaný hráč byl nejvíce vidět v úvodu střetnutí. Nejprve v šesté minutě donutil gólmana karamelek Pickforda k prvnímu zákroku, záhy nastřelil belgický šikula tyč soupeřovy svatyně. Téměř za okamžik se za obranu domácích dostal Higuaín, avšak jeho slabé zakončení dokázali domácí odvrátit. Na druhé straně se Kepa v šestnácté minutě pouze ohlédl za nepřesnou ránou jednoho z protihráčů.

Blues měli další slibnou příležitost v devatenácté minutě, ale ani tentokrát nepřekonali Pickforda. Za dalších pět minut zkusil štěstí z dálky Barkley, avšak neuspěl. O dvě minuty později byl poprvé zaměstnán Kepa, jehož ohrozil Gomes. V 37. minutě měli Toffees šanci ze standardní situace, kdy jeden z domácích hráčů hlavičkoval nad břevno. Nepřesně zakončoval také o pět minut později hostující Pedro. Stejný hráč za další dvě minuty dostal míč do sítě, jenže rozhodčí gól neuznal kvůli ofsajdu.

Vstup do druhé půle vyšel poněkud překvapivě lépe karamelkám. Nejprve ve 47. minutě musel Kepa vyrazit pokus Gomese zpoza pokutového území. Za další dvě minuty rozehrál Sigurdsson rohový kop, první hlavičku Kepa ještě vyrazil, avšak pouze k Richarlisonovi, který zblízka poslal Everton do vedení. O sedm minut později mohl vyrovnat Alonso, z nadějné pozice však trefil jen boční síť.

Druhá rána přišla pro Chelsea dvacet minut před koncem. Richarlison byl faulován v pokutovém území hostů, nařízenou penaltu sice Sigurdssonovi zneškodnil Kepa, jenže islandský záložník se nakonec prosadil z dorážky. Blues byli po přestávce téměř neškodní, až v 82. minutě musel Pickford vyrazit střelu střídajícího Hudsona-Odoie. Ve zbývajících minutách si Everton již vítězství pohlídal.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Kepa - Azpi, Rudiger, Luiz, Emerson - Pedro, Kanté, RLC, Hazard - Higuaín, Giroud

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl tak tenhle článek se hodně nepovedl

"Na hřišti Evertonu inkasovali Blues dvě branky, sami pak inkasovali dvakrát. "

"Druhá rána přišla po Chelsea dvacet minut před koncem."

A to nejlepší nakonec:

"Blues byli po přestívce téměř neškodní, až v 82. minutě musel Kepa vrazit střelu střídajícího Hudsona-Odoie."

Fišara hadr...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný signál pro Slávii, že to při troše štěstí může s Chelsea vyjít. Výborně Everton

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele