21. kolo
01.01.2019 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Eveton opět selhal, nad jeho síly byl tentokrát Leicester

Everton podruhé v řadě vyšel bodově naprázdno, tentokrát nestačil na Leicesteru, který se svým fanouškům revanšoval po domácí ztrátě v minulém kole. Jedinou branku utkání vstřelil ve druhém poločase Vardy.

Do sestavy Toffees se po jednozápasové pauze dostali Sigurdsson s Calvert-Lewinem, šanci dostal též mladý obránce Kenny. Základní jedenáctku Foxes po prohře s Cardiffem posílili Simpson, Evans, Chodhury a Ghezzal.

Zezačátku převzaly roli aktivnějšího celku Karamelky. Do první velké šance se ale dostali až ve 21. minutě, kdy Digneho pobídka proputovala napříč pokutovým územím ke Kennymu, jenž napálil spojnici břevna a tyče. Po půlhodině hry se do dvou zakončení dostal obránce domácích Zouma, ale ani jednou vážněji neohrozil brankáře Lišek Schmeichela.

Po změně stran se dopředu osmělil též Leicester a v 58. minutě se hosté dočkali jediné trefy v zápase. Chybu obránce Toffees Keana při zpracování využil Pereira okamžitou přihrávkou na rozběhnutého Vardyho, který samostatný únik na gólmana Pickforda zakončil přesnou střelou po zemi ke vzdálenější tyči.

Za Everton se jako první pokusil vyrovnat Sigurdsson, jenž však pět minut po Vardyho zásahu pálil vysoko nad břevno. Islandskému záložníkovy se Schmeichela povedlo prověřit v 77. minutě, jenže strážce svatyně Foxes neměl se střelou doprostřed svatyně větší starosti. Ojedinělou akci Leicesteru táhl devět minut před koncem Chilwell, ale ani Pickford se příliš nezapotil.

Lišky v závěru po jedné ze standardních situací v závěru reklamovaly soupeřovu hru rukou v pokutovém území, jenže píšťalka sudího Atkinsona zůstala němá. V 85. minutě mohl o výhře hostů definitivně rozhodnout Maguire, avšak zblízka trestuhodně přestřelil. V nastaveném čase vychytal Schmeichel Richarlisona, a tak si Foxes přece jen připsaly na své konto tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude záležet jaký team bude víc chlastat ... ale hádám 1:1 vlastní goly po opici.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele