31. kolo
17.03.2019 15:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Liverpool uspěl proti Fulhamu a vyšvihl se do čela

Fotbalisté Liverpoolu přečkají reprezentační přestávku na první pozici v ligové tabulce. Dopomohlo jim k tomu ubojované vítězství na půdě Fulhamu. Skóre otevřel Mané, načež zvládl zareagovat Babel a rozhodnout tak musel až z penalty Milner.

Začátek utkání se nesl ve vcelku poklidném duchu, navrch měli hosté, avšak navíc než na centry a individuální akce se nezmohli se nezmohli, když najednou v pětadvacáté minutě udeřili. Mané spolu s Robertsonem rozjel akci na levé straně, posléze předal míč Firminovi a naběhl si do vápna. Brazilský útočník mu balón vrátil a Mané si z malého vápna poradil a otevřel skóre.

Od té doby už byli Reds přece jen nebezpečnější a Rico měl práci například se Salahovým dalekonosný pokusem, nebezpečný byl i Robertsonův průnik do vápna. Další branka však do poločasu nepadla a Kloppovi svěřenci odcházeli do kabin s nejtěsnějším vedením.

Do druhé půle opět vstoupili mnohem lépe hráči v červeném, hned v úvodu se pokoušel o atypické zakončení Firmino, daleko od gólu nebyla ani Wijnaldumova hlavička. Po hodině hry se radovali i domácí příznivci, jenže Anguissovu ránu dorážel do branky Ayite z ofsajdu.

Chvíli na to reklamovali liverpoolští fotbalisté penaltu, místo toho se ale urodil nebezpečný brejk Cottagers, který musela natřikrát zažehnávat obrana společně s Alissonem. Dvacet minut před koncem mohl přiblížit svůj tým k vítězství Mané, bohužel pro něj hlavičkoval po rohovém kopu jen do břevna.

Po obrovské hrubici tudíž přišla branka pro Fulham. Van Dijk se vůbec nepohodl s Alissonem a k míči se dostal Babel, který situací před odkrytou klecí nepohrdl a dal svým spoluhráčům naději na bodový zisk.

Ta ovšem neměla dlouhého trvání, neboť v době, kdy do konce zbývalo zhruba deset minut, stáhnul Rico ve vápně Maného a sudí bez váhání nařídil pokutový kop. Toho se tradičně ujal James Milner a bez problémů skóroval.

Domácí již zareagovat nestihli a posedmé v řadě prohráli. To je drží nadále na předposlední devatenácté pozici s třináctibodovou ztrátou na záchranu. Liverpool odehrál o zápas více než Citizens a i díky tomu nyní okupuje vedoucí příčku.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

prani 1:0

realita 0:3

Reagovat
MCFC_8

Ani remiza by nebola zla, ale realny je ten 2.vysledok...

Reagovat
Kixi Syhimour

No, málem to tam bylo

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele