26. kolo
09.02.2019 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Arsenal se protrápil k těsné výhře nad Huddersfieldem

Přestože Arsenal potvrdil roli favorita a veze si z Huddersfieldu výhru 2:1, zisk tří bodů je pro Kanonýry takřka jediným skutečným pozitivem. Londýnský celek totiž především po změně stran podal na John Smith’s Stadium až podprůměrný výkon, a i proti suverénně poslednímu týmu Premier League nedokázal kontrolovat hru, natožpak udržet čisté konto. Do zbytku sezony s blížícími se vyřazovacími zápasy v pohárové Evropě má trenér Unai Emery rozhodně o čem přemýšlet a střelhbitě jednat.

Zatímco ve většině dosavadní sezony míval Arsenal silnější až druhé poločasy po ospalém nástupu na hřiště, tentokráte tomu bylo přesně naopak. Po třech venkovních porážkách v řadě hosté potřebovali v honbě za čtvrtým místem zabrat a dopomohl jim k tomu brzy Alex Iwobi, jenž od úvodu umně kombinoval se Seadem Kolašinacem, až se po této cestě zrodila první gólová akce. Výtečný centr bosenského beka Iwobi bez váhání proměnil ve střelu z halfvoleje, která na cestě do brány ještě nabrala změnu směru o bránícího Kongola, a tak brankář Hamer míči v cestě do sítě nezabránil.

Když už se zdálo, že první půle skončí těsným vedením hostí navzdory platonické převaze Huddersfieldu, udeřili Kanonýři zničehonic ještě jednou. Tentokráte se pro změnu vše podstatné odehrálo na pravé straně, kde Ainsley Maitland-Niles zužitkoval volný prostor a přízemním pasem vybídl Alexandra Lacazetta k pohotovému zakončení.

Jestliže si v první půli hráči Arsenalu počínali alespoň efektivně, po změně stran se jejich výkon ještě zhoršil a převaha Huddersfieldu nabývala na intenzitě. Unai Emery navíc při početné marodce včetně nemocných Aubameyanga či Özila ani neměl mnoho možností oživit skomírající hru svého týmu, a když Lacazettovi zabránil v pojištění náskoku výtečným zákrokem Christopher Schindler, neztráceli domácí naději a chuť útočit ani s blížícím se závěrem.

Obzvláště aktivní byl na pravém křídle Adama Diakhaby, jehož střelecké pokusy si sice Bernd Leno pohlídal a rána Erika Durma skončila na brankové konstrukci, ale ani tak Arsenal první čisté konto v sezoně ze hřiště soupeře neuhájil. V nastavení totiž další Diakhabyho pokus proskotačil okolo Lena a v cestě do sítě mu nezabránil ani Sead Kolašinac, který si naopak míč nešťastně špičkou kopačky srazil do vlastní sítě. První gól Huddersfieldu po takřka šesti stovkách minut napříč všemi soutěžemi tak symbolicky vstřelil hráč soupeře, ovšem kromě ukončení střeleckého sucha Terriers k ničemu nepomohl. Výhra 2:1 náleží Arsenalu, který sice herně nepřesvědčil, ale i nadále se drží v kontaktu s Manchesterem United a Chelsea v boji o postup do příštího ročníku Ligy mistrů.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
justcall

Reagovat
Pharrell

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele