8. kolo
06.10.2018 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Leicester City - Everton FC 1:2

Everton si na své konto připsal druhé vítězství v řadě poté, co zvítězil na hřišti Leicesteru. Na první branku hostů ještě dokázal domácí výběr odpovědět, druhý zásah Sigurdssona byl však nakonec rozhodujícím. Utkání hodně ovlivnilo vyloučení kapitána Foxes Morgana.

Lišky v minulém kole slavily výhru v Newcastlu, a tak se jejich manažer Puel rozhodl ponechat sestavu ve stejném složení. Úspěšný byly před týdnem také Karamelky, přesto se jejich lodivod Silva odhodlal k jedné změně v základní jedenáctce, když Calvert-Lewina nahradil v záloze Bernard.

Svůj tah si Silva mohl pochvalovat již sedm minut po začátku duelu, kdy Bernard na levé straně obehrál dva protihráče a jeho centr proměnil v první branku Richarlison. Leicester se po inkasovaném gólu probudil, z jeho snahy nevzešla žádná výraznější příležitost. To na druhé straně napřáhl ve 25. minutě Sigurdsson ke střele, s níž si poradil brankář Schmeichel.

Pět minut před přestávkou se Foxes ubránily rohovému kopu, po kterém vyrazily do brejku. Pereira si pohrál s bránícím Kennym a propálil gólmana Toffees Pickforda - 1:1. Jedenáct minut po změně stran mohl obrat dokonat levý obránce Chilwell, jenž si míč navedl na střed hřiště, odkud pravou nohou vypálil jen těsně vedle Pickfordovy svatyně.

Důležitý moment se odehrál v 63. minutě. Kapitán domácích Morgan tvrdě dohrál Richarlisona, za což uviděl červenou kartu po druhé žluté, a Leicester tak utkání dohrával v deseti hráčích. Dvacet minut před koncem druhého poločasu se vyznamenal Schmeichel, jenž nejprve vyrazil Digneho střelu z dálky a následně si poradil s dorážkou.

V 77. minutě Everton přece jen využil přesilovou hru. Sigurdsson se ve středu hřiště elegantně zbavil soupeře a nádhernou ranou pod břevno překonal Schmeichela. Lišky v závěru ještě chtěly alespoň vyrovnat, což se jim však nepodařilo.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele