20. kolo
29.12.2018 18:30 CET
5 : 1
(4:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool nadělil Arsenalu výprask, hattrickem zazářil Firmino

Když v jedenácté minutě zápasu Liverpoolu s Arsenalem otevřel skóre překvapivý střelec Ainsley Maitland-Niles, zdálo se, že by hosté přece jen mohli tabulkového lídra potrápit. Liverpoolské však inkasovaný gól pranic nerozházel, během chvilky strhli vedení na svou stranu a Kanonýry posléze zcela rozprášili. O pět branek se jako obvykle podělilo trio Mané-Salah-Firmino, přičemž hrdinou večera se stal poslední jmenovaný, jenž si připsal rovnou hattrick, navíc svůj první v kariéře.

Náskok týmu Jürgena Kloppa na čele tak přinejmenším do nedělního zápasu Manchesteru City se Southamptonem narostl již na devět bodů, nemluvě o tom, že Reds stále v Premier League nepoznali jediného přemožitele. Jestli ve čtvrtek Liverpool zvládne i mimořádně očekávané střetnutí právě s Manchesterem City, bude již v boji o titul nefalšovaným favoritem. To Arsenal naopak ztrácí půdu pod nohama, umístění v první čtyřce se mu po třech bodových ztrátách z posledních čtyř kol čím dál více vzdaluje a musí se pomalu poohlížet za sebe, kde na šestém místě číhá oživený Manchester United.

Londýnský celek přitom do utkání nevstoupil vůbec špatně a hned po deseti minutách se dostal do vedení, když centr Alexe Iwobiho přistál u Maitlanda-Nilese a mladý anglický univerzál se postaral teprve o osmý gól, který letos liverpoolská defenziva inkasovala. Radost Kanonýrů však měla jepičí život. Nejprve po zmatcích v šestnáctce Arsenalu propadl míč k Robertu Firminovi, který bez váhání doklepl míč do prázdné branky, a sotva devadesát vteřin nato brazilský forvard udeřil znovu. V šestnácté minutě Firmino ustál dva obranné zákroky soupeře a povedenou přízemní ranou k tyči zařídil bezprostřední obrat, z nějž už pro Arsenal nebylo návratu.

Na Anfield Road to v tu chvíli jenom vřelo a domácí se s hubeným náskokem nemínili spokojit. Po půlhodině hry fantastický pas Robertsona sklepl Mohamed Salah nezištně pro Sadia Maného a senegalský reprezentant nezaváhal. Ani to navíc ze strany Reds nebylo v první půli všechno, neboť na samém sklonku poločasu v nastavení vybojoval Salah pokutový kop díky nešikovnému zákroku Sokratise, a sám jej následně bezpečně proměnil.

Po změně stran ještě mohl utkání alespoň mírně zdramatizovat Aaron Ramsey, jenže ve slibné pozici uvnitř šestnáctky nedokázal patřičně zakončit, a děravá obrana Arsenalu poté inkasovala i do pětice. Sáhnutí Kolašinace na nabíhajícího Lovrena, typické pro desítky soubojů v každém zápase, vyhodnotil sudí Oliver jako provinění proti pravidlům a udělil domácím druhou výhodu pokutového kopu, jehož se tentokráte ujal Firmino a dokonal svůj premiérový hattrick. Liverpool tak po více než 400 dnech bez jediné penalty ve svůj prospěch zničehonic v posledních dvou kolech dostal tuto příležitost hned třikrát.

V závěru pak ještě liverpoolští málem navýšili debakl po pokusech Hendersona se Salahem, ale i stav 5:1 hovoří zcela jednoznačně. Zatímco Reds si nadále užívají excelentní jízdu v honbě za vytouženým titulem, Arsenal jen potvrdil své ligové trápení na hřištích soupeřů z tzv. "velké šestky" - Kanonýři v těchto duelech nedokázali vyhrát už dvacetkrát v řadě, přičemž z posledních dvanácti pokusů prohráli rovných deset. K návratu zpět na vítěznou vlnu a alespoň mírné udržení kontaktu s čelem tabulky nyní svěřenci Unaie Emeryho potřebují na Nový rok nutně zvítězit doma s Fulhamem, přičemž Liverpool čeká již zmíněný duel s Manchesterem City.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
LokoLFC

1,51 na nás, tvle, docela nám věří rozhodně čekám těžkej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel na vas nemame na vasem hristi. Cekam 3:1 pro vas.

Reagovat
Adhol

Kurz na Arsenal (v tuhle chvíli 6,26) je šílenost, takoví favoriti zase nejsme Nicméně na Anfieldu nám proti Arsenalu fakt věřím i když to asi nebude žádná jednoznačná záležitost. Zkusím tipnout 2:0. Rozhodně víc se bojím zápasu na Etihad s Manchesterem City.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz se podivas na nasi obranu v poslednich zapasech tak ten kurz neni zas tak nerealnej. Rozhodne jste obrovsky favoriti, ac se to pise tezko. Tip 3:1 pro vas

Reagovat
oli9

kdyz jsem videl pospedni 2,3 zapasy arsenalu tak mi to pripominalo nasi obranu 2 roky zpátky.. vzdycky musi počítat s tim ze ty 2,3 goly dostanou a budou muset dát 4

Reagovat
smazaný uživatel

Nezbyva nez souhlasit. Muzem byt radi ze mame Aubu a Laca ale pokud nebude zas hrat Mesut tak je nam to k nicemu. Viz. Druhy polocas v Brightonu. Bez strely bez napadu bez myslenky. I kdyz ma Mesut sve dny tak bez nej je to znat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zas musim rict ze kdyz jsme drzeli serii bez prohry , tak obrana ve slozeni Bells,Mustafi,Sokratis, Kola spatne nehrala, ale bez Mustafiho je to znat.

Reagovat
Kuba408

tady věřím v hladké vítězství a nástup na ně hned od začátku zápasu takže tak 4:0 ft

Reagovat
TadashiCZ

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
eL

3:1

Reagovat
Sm0ker

3:0 Salah nafilmuje 3 a obě promění

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
Mikesh

Bohužel na ně nemáme.. Očekávám solidní výprask , snad překvapíme..

Reagovat
M1ck0

Nebude to nic lehkého, klidně může být 0:0...

Ale dám tip 2:0

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat
Kuchta

Tohle smrdí ostudou. Jestli se budeme prezentovat jako v posledních zápasech, tak bych se vůbec nedivil prohře o 3 a více gólů

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
Messi the Genius"10"

Jo po 30ti minutach peknej tip

Reagovat
Mikesh

Nejtragičtější obrana v PL , pořád stejná písnička.. Aby Auba nedopadl jak van Persie.. Bude dávat góly, ale postačí to maximálně na 4 flek..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele