12. kolo
11.11.2018 13:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Fulham FC 2:0

Po nečekané prohře v Bělehradu měl Liverpool co napravovat a proti trápícímu se Fulhamu v tomto ohledu s přehledem obstál. Na Anfield Road totiž diváci zhlédli vítězství domácího týmu 2:0, když se prosadili Mohamed Salah a Xherdan Shaqiri. Utkání se mohlo vyvíjet jiným směrem, kdyby trefu Aleksandara Mitroviće z hraniční ofsajdové situace jen chvíli před gólem Salaha rozhodčí uznali, takto si hosté připsali šestou ligovou porážku v řadě, zůstávají v tabulce poslední a pozice trenéra Jokanoviće je již značně nejistá.

To liverpoolští naopak prožívají vůbec nejlepší start do nové sezony v moderní historii Premier League, neboť bilanci 30 bodů po dvanácti odehraných kolech doposud nikdy nepřekonali a pouze v sezoně 2002/03 dosáhli na tentýž bodový zisk. Přinejmenším na pár hodin tak Reds poskočili do čela tabulky a stále drží ligovou neporazitelnost.

Zatímco v Lize mistrů proti srbské Crvené Zvezdě se Jürgen Klopp rozhodl předejít možným diváckým nepokojům a nechal Xherdana Shaqiriho raději v Anglii, nyní švýcarský reprezentant s kosovsko-albánskými kořeny nastoupil v základní sestavě a patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Poté, co brankář Sergio Rico zvládl lapit pokusy právě Shaqiriho či Mohameda Salaha, však dokázal zahrozit i Fulham. Ve vyložené příležitosti se objevil Ryan Sessegnon, jenže svůj samostatný únik zakončil nepřesně.

Nejdůležitější moment zápasu přišel krátce před koncem první půle. Nejenže Fulhamu zkazil radost sporně zdvižený praporek čárového rozhodčího poté, co Mitrović z Cairneyho centru překonal hlavou Alissona, ale pouhých třináct vteřin nato padl gól na druhé straně. Rychlá Alissonova rozehrávka přinesla ovoce a na konci bleskové akce a pasu Alexandera-Arnolda se zjevil Mohamed Salah, jenž chladnokrevně vsítil svůj čtyřiatřicátý gól na Anfield Road.

Po změně stran domácí vlétli na soupeře ve snaze navýšit hubené vedení a přesně to se jim hned v 53. minutě podařilo. Robertsonův povedený centr přistál u nikým nehlídaného Shaqiriho, jenž sebevědomě napálil míč z voleje a stanovil pohodlné skóre 2:0. Zbytek utkání si již Reds bezpečně pohlídali a sami naopak mohli přidat další branku, avšak Robertsona v dobré šanci vychytal Rico.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, luckeri z liverpoolu, ten ofsajd Fulhamu nebyl, foukat to nemusel...a bylo by to v poločase naopak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele