36. kolo
26.04.2019 21:00 CET
5 : 0
(3:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Huddersfield Town 5:0

Liverpool v pátečním utkání žádné překvapení nedopustil a sestupující Huddersfield deklasoval pětibrankovým přídělem. Svěřenci Jürgena Kloppa se tak minimálně do neděle posouvají do čela tabulky a budou doufat v zaváhání Manchesteru City na půdě Burnley. Naopak Huddersfield se pomalu, ale jistě loučí s nejvyšší soutěží, ve které na něj čekají ještě dva další zápasy.

Jestliže hosté chtěli na Anfield Road co nejdéle držet nulu v kolonce inkasovaných gólů, pak v této činnosti zcela selhali. Ačkoliv měli výhodu úvodní rozehrávky, již po necelých třiceti sekundách poprvé inkasovali. Po chybě ve středu pole se dostal k míči Salah, který předložil míč nabíhajícímu Keïtovi, který křižnou střelou o tyč otevřel skóre duelu. Pokud někdo v následujících minutách očekával drtivou smršť, ten musel být zklamán - více ze hry totiž měli paradoxně hosté, nicméně ti se k žádnému vážnějšímu ohrožení domácí branky nedostali.

Naopak to byl Liverpool, kdo opět udeřil. Van Dijk pěkně vyvezl míč a předal jej k na křídle nabíhajícímu Robertsonovi, který do vápna nasměroval precizní centr, na který si naskočil Mané a pohodlně uklidil míč do sítě. Do poločasu mohl přidat třetí zásah Henderson, jeho střela z hranice šestnáctky však skončila nad. Úspěšný byl až v nastavení první půle Salah, který se po dlouhém míči z kopačky Alexandera-Arnolda dostal za obranu a precizním lobem rozvlnil síť potřetí.

Zkraje druhého dějství se do velké šance dostal Sturridge, který dokonce úspěšně překonal hostujícího brankáře, radost z branky mu však zhatil správně zdvižený praporek asistenta. Na druhé straně Alissona protáhl hostující Bacuna, brankář domácích však byl pozorný a dalekonosný projektil zlikvidoval. Po hodině hry přidal Liverpool čtvrtý zásah, když si na centr kapitána Hendersona naskočil Mané a podruhé v zápase se prosadil hlavou.

Konečnou podobu výsledku dal sedm minut před koncem Salah, který se po precizní přihrávce Robertsona ocitl před odkrytou brankou a svou jednadvacátou brankou v letošní sezóně Premier League naposledy rozjásal zaplněný Anfield Road.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Adhol

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
TerriersSKCZ

Preview na dnešný večerný zápas Liverpoolu s Huddersfieldom: http://www.huddersfield.sk/club-news/liverpool-huddersfield-preview/

Reagovat
waynemarkrooney

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

To bude ještě dpc drama o ten titul ale asi bych to přál víc Poolu, příjdou mi víc " angličtější "

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele