8. kolo
07.10.2018 17:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Přestřelka na Anfield Road se nekonala, dominovaly obrany

Vrchol osmého kola Premier League mezi Liverpoolem a Manchesterem City v přímém boji o první místo v tabulce nakonec přinesl zcela jinou podívanou, než se původně očekávalo. Místo ofenzivních hodů totiž na obou stranách hrály prim obrany, které dlouho potvrzovaly, proč z celé ligy inkasovaly nejméně branek. Když navíc Riyad Mahrez pět minut před koncem neproměnil pokutový kop, taktická bitva se skrovným počtem šancí skončila bezbrankovou remízou.

Dělba bodů na Anfield Road jen potvrdila známé rčení, že když dva se perou, třetí se směje. V tomto případě lze vzpomenout na Chelsea, jíž se povedlo zvítězit na Southamptonu a vyrovnat se bodově oběma protivníkům na čele tabulky se shodným ziskem dvaceti bodů. O pouhé dva body pak zaostává severolondýnské duo Arsenal s Tottenhamem.

Již od úvodních minut bylo patrné, že se Pep Guardiola poučil z loňské sezony a porážky s Liverpoolem jak v lize, tak Lize mistrů jej přesvědčily o výrazné úpravě herního stylu Citizens. Hosté se prezentovali o poznání konzervativnějším pojetím, útokům v nižším počtu hráčů a zdaleka ne tak agresivním napadáním jako v předešlých zápasech. Důraz na eliminování obávaného liverpoolského útoku na každý pád slavily úspěch, neboť vyjma Salahovy nevýrazné střely z třetí minuty byl brankář Ederson v permanenci pouze při typické rozehrávce po zemi od vlastní branky.

Také Jürgen Klopp ve snaze zaštítit vlastní pravou stranu hřiště proti Benjaminu Mendymu sáhl k opatrnějšímu Gomezovi místo obvyklé stálice Alexandera-Arnolda, zatímco na stoperu vůbec poprvé v lize nastoupil Dejan Lovren. Pro chorvatského stopera šlo o řádný křest ohněm, který však Lovren ustál bez jediného většího zaváhání a výtečnými výpady pravidelně frustroval hráče Citizens.

Všechny změny, pomalejší tempo utkání a čekání na chybu soupeře ovšem měly za následek neurovnaný fotbal převážně ve středu pole bez jediné skutečné gólové příležitosti. Nic se na této situaci zprvu neměnilo ani bezprostředně po změně stran, ovšem na přelomu hodiny hry se diváci na Anfield Road přece jen dočkali atraktivnějšího fotbalu. První větší šanci na průlom skóre měl Riyad Mahrez, jenž se po výtečném pasu Davida Silvy ocitl sám proti brankáři Alisonovi a jedinému liverpoolskému obránci, ovšem jeho křižná rána zamířila mimo tři tyče.

Pět minut před koncem měl alžírský reprezentant ještě výraznější možnost skórovat, neboť Virgil van Dijk neodhadl svůj zákrok na střídajícího Saného a rozhodčí Atkinson nekompromisně nařídil pokutový kop. Mahrez však tíhu okamžiku neustál a Alisonovu branku přestřelil. Dramatický závěr nakopnul jak liverpoolské hráče, tak domácí publikum, ale ani v tu chvíli obrana Citizens s mladou stoperskou dvojicí Stones-Laporte s masivní podporou spoluhráčů v čele s Fernandinhem nepovolila ani o píď a připisuje si prestižní čisté konto z Anfield Road.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (33)

Přidat komentář
MCFC_8

Uz by konecne bolo dobre prelomit to prekliatie na Anfielde a aj nieco uhrat, zaklad je neprehrat si myslim

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
frederik

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne neprohrat !!!

Vetsinou padaji 3 a vice branek , takze tipuji 2:3 MCFC

Reagovat
t0mmy33MCFC

uz jsme tam nevyhrali 15 let .... matematika funguje a jednou to prijit musi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je cas na zmenu....

Reagovat
Kixi Syhimour

No, ale "matematicky" jsme titul nevyhráli skoro 30 let, je čas na změnu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba za dalších 15 let.

Reagovat
t0mmy33MCFC

no skoda moc nechybelo tak snad za rok

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
diastan

X beru vsemi 10

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Kixi Syhimour

0:3

Reagovat
diastan

Reagovat
Kixi Syhimour

To je sarkastické, že?

Reagovat
diastan

naní

Reagovat
diastan

e*

Reagovat
Kixi Syhimour

To mě překvapuje. Nicméně dle mého soudu není Pro dement aby s náma hrál jako minule. Navíc nemáme útok, kterej je katastrofální. Nevyhráli jsme už 3 zápasy v řadě a naše představení v Itálii bylo snad to nejhorší pod Kloppem

Reagovat
diastan

Dement možná není, ale je to Pep a ten hru nijak zvlášt nemení at se deje co chce a hrajeme proti komukoli. Navíc pro vás hraje klasicky fakt, že na nas neskutecne umite, navíc doma. Jak pises jediny problem mate v utocne 3, ktera ma do lonske pohody daleko.

Myslím, že dnes to může skoncit 3:0 na obe strany

Reagovat
Kixi Syhimour

Radši bych začínal proti vám venku, nicméně pokud nevyhrajeme, tak se situace ještě zhorší, potřebujeme trochu povzbudit ten tým, ale ten útok mi fakt dělá vrásky. Sic na vás doma umíme, ale Pep to nějak uhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
topinho

4:0

Reagovat
diastan

Predpokladana sestava by byla super

Reagovat
t0mmy33MCFC

nic proti ale k cemu ti je nejaka sestava co si nekdo mysli... dokud neni hodinu pred zapasem a neni to official tak mi to prijde zbytecne...

Reagovat
diastan

Vsak jen pisu, ze by byla super.

Jinak je k nicemu asi jako predzapasovy TIP na vítěze. Možná nepodstatné, ale rád mrknu, jako na celou preview

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal to nebyl špatnej, ale tenhle zápas mě akorát utvrdil v tom, žeAtkinson je největší vyjebanec, kterej by neměl pískat ani Sunday league.

Reagovat
LokoLFC

je to tak, ta penalta na Saneho byla snad to jedine, co piskl dobre

Reagovat
MCFC_8

Bod je dobry, 3 by boli fantasticke, nechapem preco tam siel Mahrez s tou jeho bilanciou co sa penalt tyka, skoda, ale sme 1. a ideme dalej, ciel neprehrat splneny

Reagovat
El Cid z City

kun tam nebyl, jesus,sané-kdyby nedali,kritika by byla taky,chvíli na hřišti apod..škoda,že si neřekl třeba david

Reagovat
t0mmy33MCFC

jj taky jsem si rikal ze mohl David zkusene to uklidit sakra

Reagovat
MCFC_8

Alebo skor Brazilcania...cize ten Jesus alebo Ferna, predsa len viac poznaju Alissona

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele