25. kolo
03.02.2019 17:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Agüero nasázel Arsenalu hattrick a Man City je zase druhé

Dlouho se Arsenal držel. Skoro celý první poločas hrál výborně a zaslouženě bojoval o bodový zisk. Gól do šatny však Gunners nalomil a po změně stran už to byla hra na jednu branku. Man City hrálo svoji hru, třikrát prostřednictvím Agüera zasunulo míč do prázdné svatyně a za dominanci byl odměněn výhrou 3:1. Větší náloži zabránil jen skvělý gólman Leno.

Úvod zápasu byl skutečně raketový a už po pár desítkách vteřin už se půlka světa smála Arsenalu a druhá žasla nad ofenzivní kvalitou Manchesteru City. Většina se však shodla, že se schyluje k debaklu. Aymeric Laporte operující na levé straně obranné trojice vybojoval míč v nebezpečné pozici a neváhal jej poslat do vápna na Sergia Agüera. Jeho hlavičku Leno nedokázal zastavit a už v první minutě inkasoval.

Sám Laporte byl za dalších osm minut blízko druhému gólu, ale v momentě centru se nacházel v těsném ofsajdu. No a záhy bylo vyrovnáno. Torreirův roh prodloužil na přední tyči Monreal a Laurent Koscielny byl před brankou překvapivě a trestuhodně volný.

To Guardiolově mančaftu pochopitelně sebralo vítr z plachet a zápas začal být otevřený. Arsenal hrál dobře, špatně se v roli podhrotového muže nejevil ani Iwobi a Gunners byli schopni rychlým přechodem činit soupeři potíže. Jenže dvě minuty před pauzou Gündogan geniálním obloučkem uvolnil Sterlinga, ten předal míč před prázdnou bránu Agüerovi a Argentinec zaznamenal druhý snadný gól.

A zároveň tím pro Citizens de facto vyhrál zápas. Unai Emery na nepříznivý stav nedovedl zareagovat a Arsenal za celých pětačtyřicet minut už ani jednou nevystřelil. Zato Bernd Leno se musel na opačné straně činit skoro nepřetržitě. Ani sedm zákroků za poločas však Kanonýrům k dobrému výsledku nepomohlo.

Po hodině hry totiž obráncům do vápna zase unikl Raheem Sterling, zase posunul míč do malého vápna a tam se zase zjevil nedostatečně krytý Sergio Agüero. Tentokrát vinou Koscielnyho teče zakončoval bokem, ale balón se dokázal včas dokutálet za brankovou čáru. Další branky už Leno nedopustil, přestože šance De Bruyna, Agüera i Gündogana by klidně gól zasloužily.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
MCFC_8

3:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

posledni dobou celkem oblibeny souper...taky bych to videl na tvuj tip

Reagovat
MCFC_8

Uvidime, snad nam pomoze aj strata Liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

Jak zo u vas vypada s Edersonem? Cetl jsem ze nejspis nenastoupi

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 remíza bude OK pro L.F.C.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad neco uhrajeme.

Leno-Jenkinson(Licht), Mustafi,Monreal,Kolasinac-Torreira,Xhaka,Ramsey-AubaLaca.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
justcall

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
LokoLFC

Pojďme, Arsenal neprohra.

Reagovat
Assassin11

4:1

Reagovat
Kixi Syhimour

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
MCFC_8

King Kun

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele