23. kolo
19.01.2019 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Man Utd znovu úspěšný, tentokráte zdolal Brighton

United pokračují pod Solskjaerovým vedením ve spanilé jízdě, tentokrát si poradili doma s Brightonem. Před zahájením samotného zápasu byla věnována minuta potlesku na připomenutí památky Sira Matta Busbyho. Busby byl trenérem Red Devils přes pětadvacet let. Dokázal s týmem pětkrát vyhrát ligu, dvakrát FA Cup a jednou dosáhl také na titul v předchůdci Ligy Mistrů - Poháru mistrů evropských zemí.

V úvodních minutách utkání byli aktivnější hosté. Série centrovaných míčů ale nevedla k žádnému nebezpečnějšímu závaru. Domácí na druhé straně zahrozili po dvanácti minutách. Rashfordův pokus dokázal odvrátit hlavou Shane Duffy.

Pogba, který se nachází ve výtečné formě, se nejprve pokusil o akrobatické zakončení. S tím ještě úspěch nesklidil. O chvíli později byl ovšem nešetrně zmáčknut dvojicí Bong, March. A následoval pokutový kop. Sám faulovaný se postavil k puntíku, tradičním, pomalým krokem se dostavil k míči a uklidil jej do pravého růžku branky.

Rudí ďáblové mohli o chvíli později přidat druhou branku, ale Martial v souboji jeden na jednoho nedokázal vyzrát na brankáře Buttona. Na druhé straně zahodil slibnou šanci kanonýr hostí Murray.

Před závěrem poločasu ale brankový rozdíl mezi oběma týmy narostl. Rashford se kličkou zbavil bránícího Grosse a zakroutil svou střelu nechytatelně na zadní tyč Buttonovy branky. Jednalo se o Rashfordův čtvrtý gól v posledních čtyřech ligových zápasech.

Na začátku druhé půle selhal v bezprostřední blízkosti před Buttonem Lingard, když nedokázal usměrnit Rashfordův centrovaný míč do sítě.

A o pár minut po něm se zbavil obránců před okrajem vápna Martial, ale ani on netrefil prostor mezi tyčemi.

Když už domácí našli svými střelami bránu, nejednalo se o žádné nechytatelné projektily. Důkazem by mohla být Herrerova střela z 68. minuty.

Tyto zahozené příležitosti je posléze mohly mrzet, jelikož Brighton dokázal snížit. Propper poslal šajtlí balón do vápna, kde do něj špičkou kopačky ťuknul Gross a poslal jej za De Geova záda.

Ani jeden z týmů se už ale v závěru zápasu nezmohl k ofenzivnějším výbojům, a tak utkání na Old Trafford skončilo výsledkem 2:1.

Autor: Adam Krajíček / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
tnt03

5-0

Reagovat
MCFC_8

2:0

Reagovat
Rezan

3:1

Reagovat
Kuba94

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 GGMU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele