24. kolo
29.01.2019 21:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Man Utd mocně finišoval, Burnley přesto zapisuje cenný bod

Vítězná série ukončena! Neskutečný comeback v závěru utkání zajistil Rudým Ďáblům v souboji s Burnley alespoň jeden bod.

Před výkopem celý stadion utichl. Držela se minuta ticha za pohřešovanou dvojici - argentinského útočníka Emiliana Salu a pilota. Oba muži se pohřešují již více než týden. A i když byla oficiálně záchranná akce ukončena, našlo se mnoho soukromých zdrojů, často z vlastních kapes fotbalistů, které zajišťují, že pátrání pokračuje a malá naděje na záchranu životů obou zmíněných stále existuje.

Favoritem zápasů byli bezpochyby ve skvělé formě se nacházející Red Devils. Neuběhlo ještě ani pět minut a už mohlo být otevřeno skóre zápasu. Pogba elegantní přihrávkou vybídl nabíhajícího Shawa a ten poslal míč do centra dění v pokutovém území. Balón skončil u Marcuse Rashforda, ale ten nestihl vystřelit dříve, než k němu přistoupili obránci Clarets, a tak se kopal jen rohový kop.

Hosté nečekali na svou první střelu na bránu o moc déle. Wood využil ponechané výhody a vystřelil, ale pouze do středu brány, kde byl připraven David De Gea.

Marcus Rashford má výborné statistiky od příchodu nového manažera Oleho Gunnara Solskjæra na lavičku klubu z Manchesteru. Další branku na svůj účet mohl přidat v osmé minutě. Vybídl Lukakua k úniku, ten pak lehce neohrabanou kličkou zmátl obránce a předložil mu míč zpět. Rashford se rázem zjevil sám před Heatonem, ale pokus o obstřel šajtlí na zadní tyč mu nevyšel, jelikož míč nezasáhl podle představ, respektive o něj jen otřel špičku kopačky a poslal ho do autu.

V sedmnácté minutě se zatajil dech všem fanouškům domácích. Phil Jones ve snaze zabránit rodící se šanci Burnley přistrčil míč pouze Ashleymu Barnesovi a ten se už napřahoval ke střele. Jones však na poslední chvíli stihl ještě posunout kulatý nesmysl alespoň na rohový kop.

Po výživné dvacetiminutovce následovala velmi bojovná část, ve které se stupňovaly emoce na obou stranách, jelikož rozhodčí Jonathan Moss nezastavoval hru po některých tvrdších soubojích. Tuto periodu ukončil svým bravurním zákrokem Heaton, který vytáhl Lukakovu střelu z několika metrů. Ale ani kdyby belgický útočník uspěl a překonal brankáře Burnley, nemohl by slavit, jelikož mu byl pískán útočný faul.

Domácí o chvíli později míč skutečně dopravili do brány, ale o Pogbově ofsajdovém postavení nebylo pochyb, a tak na světelné tabuli stále zářily dvě nuly. A to se už do konce první půle nezměnilo.

Rudí Ďáblové se vrhli hned v prvních sekundách druhých pětačtyřiceti minut za vstřelením gólu. Juan Mata svojí ranou donutil Heatona zalehnout na zem.

Katastrofickou chybu předvedl o pět minut později Andreas Pereira a zaplatil za ni. Ztratil míč několik metrů od vlastního pokutového území a nekompromisní Barnes tvrdou ranou pod břevno nedal De Geovi čuchnout. Hosté se ujali vedení.

Domácí byli najednou v jiné situaci, než na kterou jsou posledních pár utkání zvyklí. Pod Solskjærovým vedením ještě neprohrávali, natožpak se soupeřem jako Burnley.

Rudé dresy zahájily dobývání pokutového území Clarets. Obrana hostí ale obětavě bránila, seč jí síly stačily. A když v 66. minutě odražený míč směřoval do sítě, předvedl fantastický reflex Heaton.

Solskjær vyslal na hřiště Alexise Sanchéze. A ten se obratem zapojil do útočného snažení. Přesným centrem vybídl k hlavičce Pogbu, ale francouzský záložník mířil příliš vysoko.

Nejen, že hráčům United se nedařilo najít recept na obranu Burnley, ale dělali i chyby v obraně. A jednu takovou chybu potrestal v osmdesáté první minutě Chris Wood. Byla to pro něj sladká odměna za to, jak celý zápas tvrdě bojoval, často sám nebo pouze ve spojení s kolegou Barnesem.

Ale Red Devils se nevzdali, čtyři minuty před koncem základní hrací doby bez nastavení, vykřesali naději. Hendrick stáhl ve vápně Lingarda a domácím se naskytla možnost snížit z pokutového kopu. Tu využil Paul Pogba, který míč s přehledem poslal do horního růžku branky.

Drama vrcholilo, Pogbovu střelu vytěsnil Heaton. Ale o několik sekund později bylo vyrovnáno. Malinký Sanchéz vyhrál hlavičkový souboj. Jeho hlavu ještě Heaton opět skvostným zákrokem vyrazil, ale jen k Lindelöfovi, který míč poslal do sítě.

Do konce zbývaly ještě dvě minuty a stále byl čas na neuvěřitelný obrat, k tomu ale nedošlo. A tak utkání skončilo remízou 2:2.

Autor: Adam Krajíček

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Kuba94

5:0

Reagovat
noustres

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele