3. kolo
26.08.2018 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Chelsea FC 1:2

Hodinu a čtvrt Sarriball nudil, pak se rozjel pořádný nervák. Do zápasu hodně zasáhl i rozhodčí, který nejdřív dovolil Chelsea otevřít skóre z penalty, načež vzápětí neodpískal Yedlinův loket na Girouda a Newcastle vyrovnal. Nakonec však Blues zaslouženě získali všechny tři body, když si tak nějak symbolicky Yedlin vstřelil vlastní gól.

V úvodních vteřinách zápasu se Chelsea chopila otěží a diktovala hru tak nějak ve svém novém střihu. Držela míč, který si hráči rychle vyměňovali, ale těžiště hry se moc dynamicky neměnilo. Proto jsme si mohli všimnout, že N’Golo Kanté se pohybuje o fous níž než v prvních dvou zápasech. Přesto se Jacobu Murphymu jako prvnímu naskytla mezera mezi liniemi a přízemní ranou prověřil Kepu.

Maurizio Sarri dal konečně na hřiště od první minuty Edena Hazarda, který sice nominálně nastoupil jako levé křídlo, ale pro míče si chodil neustále prakticky do každého koutu hřiště, i když nejčastěji se vyskytoval uprostřed pole, čímž otevíral prostory pro Alonsa na levé obraně. Právě tam si ve čtyřiadvacáté minutě převzal míč od Kovačiće a zpoza vápna pálil na bránu - minul však.

Na první střelu na branku si Chelsea musela při tak trochu líném nedělním odpoledni musela počkat až do 36. minuty. Přesný nebyl ani Pedro, jenž se úspěšně probil až k malému čtverci, ale pak levačkou vypružil míč úplně ven. A právě španělský křídelník měl na svědomí tu první Dúbravkovu prácičku - Hazardův průnik však zakončil slabou ranou a slovenský gólman neměl problém.

V té době už měli za sebou fanoušci Blues jeden malý infarkt poté, co Rondón trknul do centru z levé strany a mířil jen těsně vedle. Je až z podivem, že v první půli byl Newcastle vlastně nebezpečnější. Ve vlastním vápně totiž Benítez vystavěl až devítičlenný blok, přes který se Hazard a spol. přes všechnu snahu a talent neproštrykovali. Azpilicuetovu dobře vyhlížející ránu pak nechtíc zblokoval Morata.

O přestávce se změnily jen strany, jinak se pokračovalo ve stejném tempu. Chelsea hrála takovou stavěčku na půli soupeře - vypadalo to, jako by Sarri svůj tým naučil hrát po vápno, ale neřekl jim, co dělat, až se k němu dostanou. Výjimkami byly kombinace Pedra s Azpilicuetou a pak parádní souhra několika hráčů, jíž zpackal Morata nepovedeným zpracováním ve vápně.

Tuhletu ťukačku bez cíle se pokusil po sedmdesáti minutách rozčísnout Rüdiger, parádně se napřáhl z 25 metrů, ale trefil jen břevno. Až čtvrt hodiny před koncem vysvobodil Chelsea možná nejdůležitější ofenzivní hráč Blues v úvodu sezóny Marcos Alonso. Přes dva hráče pronikl do vápna, kde jej srazil k zemi Schär a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Pokutového kopu se ujal Eden Hazard, a přestože si Dúbravka na balón letící po jeho pravé ruce sáhl, hosté mohli slavit.

Jenže ani tohle nebyl konec. Asi za pět minut totiž slovenský gólman vyslal dlouhý nákop, Yedlinův loket v tváři Girouda sudí i jeho asistent přehlídli, a protože David Luiz při bránění jen stál a koukal, Joselu zatloukl do Kepovy šibenice parádní hlavičku. Poslední slovo ale měla Chelsea, respektive Marcos Alonso. Do zpětné Giroudovy hlavičky se totiž povedeně opřel a De André Yedlin si ve snaze o bránění míč srazil do brány. Po sedmi letech tak Blues v Newcastlu vyhráli.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
Beros

Je třeba napsat jedničku do posledního sloupce s nulou...

Reagovat
Noustress

to síce hej ale ideálne až v dalšom kole

Reagovat
NuFc23

Rad by som 3:1, ale realita 1:3

Reagovat
frederik

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (2x Morata)

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
Theft90

1:3

Reagovat
Kixi Syhimour

1:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele