35. kolo
20.04.2019 18:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Newcastle díky Pérezově hattricku porazil Southampton 3:1

Atraktivní zápas Newcastlu se Southamptonem nakonec rozhodla větší efektivita ve prospěch domácích. Mimořádně povedený večer zaznamenal forvard Ayoze Pérez, jenž se svým premiérovým hattrickem v černobílém dresu postaral o všechny góly svého týmu. Saints kontrovali pouze trefou uzdraveného Maria Leminy a odvážejí si tak porážku 3:1.

Hosté tak nadále zůstávají na dostřel sestupovému pásmu s pětibodovým odstupem od osmnáctého Cardiffu, zatímco svěřenci Rafaela Beníteze udělali další velký krok k předčasnému zajištění záchrany. Nyní jim k matematické jistotě setrvání v nejvyšší soutěži stačí, aby Cardiff v neděli podlehl Liverpoolu.

Oba týmy do svého vzájemného duelu vstupovaly v dobrém rozpoložení, jež příliš neodráželo jejich nelichotivé postavení v tabulce. Utkání tak nabídlo zábavnou podívanou ve vysokém tempu, jíž scházela jen vyšší kvalita ve finální fázi. Když už se zdálo, že zápas spěje k první velké šanci, zastavil unikajícího Miguela Almiróna za cenu faulu James Ward-Prowse a mohl být rád, že za svůj zákrok uviděl jen žlutou kartu. Kvůli nastalým protestům domácích byl dokonce sudím Taylorem vyloučen Benítezův asistent Mikel Antía.

Rozohněný Newcastle však neztratil hlavu a nedlouho nato se dočkal průlomu skóre. Ayoze Pérez zkušeně udržel na uzdě dotírajícího Yoshidu a povedenou přízemní ranou k zadní tyči nedal brankáři Gunnovi sebemenší šanci zasáhnout. Hned o čtyři minuty později navíc španělský útočník skóroval i podruhé, když tentokráte těžil z výtečné práce Salomona Rondóna a snadno zblízka uklidil míč do sítě.

Vzhledem k tomu, že Saints si za celou první půli nepřipsali jediný přesný střelecký pokus, sáhl manažer Ralph Hasenhüttl již v poločase ke dvojímu střídání. Nasazení Stuarta Armstronga s Mariem Leminou se záhy ukázalo jako mistrovský tah, neboť právě po kombinaci obou zmiňovaných se Lemina opřel do míče a ve svém prvním startu v tomto kalendářním roce se povedenou ranou hned zapsal na listinu střelců. Vzápětí dokonce oživení hosté sahali po vyrovnání, ovšem Yoshida v dobré příležitosti zblízka minul.

Ani dočasné zlepšení Saints se na sebevědomí domácího celku nijak neprojevilo a skóre mohlo snadno vypadat jinak, kdyby dalekonosné pokusy Ki Sung-Yeunga či Isaaca Haydena neskončily pouze na brankové konstrukci. Čtyři minuty před koncem se nakonec Magpies přece jen dočkaly třetího zásahu, o který se nepostaral nikdo jiný než Ayoze Pérez.

Pětadvacetiletý forvard si našel správné místo k usměrnění Ritchieho pobídky za záda padajícího Gunna a stanovil konečný stav 3:1. Jedinou kaňkou na jinak úspěšném vystoupení domácích jsou zranění dua Almirón-Schär, kteří museli předčasně opustit hřiště a jejich start v příštích týdnech je vážně ohrožen.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
NuFc23

Vyhra a zaistenie udrzania v PL

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele