30. kolo
20.06.2020 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Crystal Palace zvládl lépe první půli, vyhrál tak v Bournemouthu

Po koronavirové přestávce vstoupil do restartované sezóny lépe Crystal Palace, který si zásluhou Luky Milivojeviče a Jordana Ayewa vytvořil v prvním poločase dvoubrankový náskok a ten ve finále udržel až do závěrečného hvizdu sudího Attwella. Bournemouth na jejich trefy nedokázal odpovědět, a i nadále tak zůstává v sestupovém pásmu.

Domácí před přerušením Premier League uhráli z dvanácti bodů jenom jeden, a hledali tak cestičku za dalším ziskem, aby se mohli vyhoupnout z aktuální nevábné osmnácté pozice směrem nahoru. Vůbec se jim ovšem nedařilo směrem dopředu, nezaznamenali žádný přesný zásah, přestože měli více času míč na svých kopačkách a byli i střelecky aktivnější.

Hosté podali na Vitality Stadium hlavně chytrý výkon. A díky této výhře, která byla v jejich podání už čtvrtou v řadě, se najednou přiblížili příčkám, jež by jim mohly zaručit Evropskou ligu pro příští ročník. Určitě jim hodně dodaly na klidu dvě poměrně rychle vstřelené branky. Pak už jim stačilo v podstatě jen nepustit svého soka do nějakého zásadního laufu.

The Eagles byli v tomto střetnutí značně produktivní. Vypálili přímo mezi tři tyče za celých devadesát minut pouze dvakrát a radovali se hned ze dvou gólů. V 11. minutě ještě nepřesně zamířil Zaha, avšak o pár chvil později se prosadil jeho spoluhráč Milivojević, jenž z přímého kopu z výtečné pozice napálil merunu přes připravenou zeď exkluzivně do šibenice.

The Cherries se poprvé nějakým způsobem osmělili v 17. minutě, hlavou zakončoval Wilson, jenomže jeho pokus prostě postrádal přesnost. Na druhé straně se o dvě minuty později hodlal zase zapsat na střeleckou listinu Milivojević, každopádně tam se nakonec uvedl až ve 23. minutě Ayew, který zužitkoval přihrávku zleva od pronikajícího Van Aanholta.

Od té chvíle se Crystal Palace zatáhl spíše směrem dozadu, svého protivníka přitom v rámci mezí dobře bránil. Ve 32. minutě se snažil změnit negativní stav Lerma, o pět minut dříve rovněž King, ani jednomu z nich se však nevedlo v koncovce. Šest minut po obrátce vypálil opětovně prvně jmenovaný z tohoto dua, jeho podnikání však zamezil stoper Dann.

Ani v následujících pasážích zápasu nepřišlo na řadu výrazné zlepšení ze strany domácího celku. V 52. minutě minul soupeřovu bránu Lewis Cook, jedenáct minut na to se snažil Aké překonat brankáře Guaitu, ten ho ale dokázal vychytat. V 78. minutě vyzkoušel svou levačku Stanislas, v 84. minutě svou pravačku během standardky, bohužel pro něj neuspěl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele