37. kolo
19.07.2020 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Bournemouth selhal, v klíčové bitvě padl se Southamptonem

Bournemouth si po porážce se Southamptonem možná nadobro zpečetil svůj sestup do EFL Championship. Pokud se v úterním měření sil podaří Watfordu uhrát alespoň bod v souboji s Manchesterem City, stane se po Norwichi druhým jistě sestupujícím. Za celých devadesát minut nedokázal celek z Dorsetu skórovat, jeho soupeř naopak rozvlnil síť dvakrát.

Před pár dny nepředvedli svěřenci manažera Eddieho Howea vůbec špatný výkon na půdě Manchesteru City, na ten ovšem v nynějším střetnutí nedokázali adekvátně navázat. Po koronavirové přestávce si připsali na své konto již svou pátou porážku, která definitivně může stvrdit jejich pád o patro níž. Statisticky vyšli z tohoto střetnutí hůře než The Saints.

Ti usilují v závěru tohoto ročníku o co nejlepší umístění v tabulce a za ním se v předposledním kole vydali správným směrem. V nedávné době porazili třeba Manchester City, uhráli například remízu na půdě Manchesteru United, a potvrdili, že ne náhodou zaregistrovali šňůru pěti ligových neproher v řadě, přičemž tuhle sérii nyní obohatili o další zápas.

V prvních pětadvaceti minutách se toho na hrací ploše příliš zajímavého nedělo. V 10. minutě se ozvali jako první domácí, a to zásluhou Kellyho, který ze slušné pozice napřáhl svou levačkou, avšak jeho pokus vyblokoval bránící Armstrong. Záhy hlavičkoval Callum Wilson, nicméně nenašel správnou mušku pro to, aby ohrozil hostujícího brankáře McCarthyho.

Až po zhruba nějaké půlhodině se osmělil taktéž Southampton. Ward-Prowse zamířil na gólmana Ramsdala svou hlavou, ovšem ten si s jeho střelou stačil poradit. Až čtyři minuty před obrátkou se skóre měnilo. Redmond ze středu pole posunul míč do šestnáctky, tam si ho Ings narovnal na svou pravačku a umístil ho podél marně se natahujícího Ramsdala.

Druhý poločas s sebou přinesl určitě více zajímavějších momentů. Ten první přišel na řadu na sklonku hodiny hry, poněvadž hlavičkující Oriol Romeu trefil ve vápně ruku protivníka Harryho Wilsona. Situace se zkoumala na videu a rozhodnuto bylo o penaltě pro hostující klub. Každopádně exekutor pokutového kopu Ings z bílého puntíku na Ramsdala nevyzrál.

Tenhle okamžik jako by vyburcoval Harry Wilsona, hříšníka předchozí minely, který v 67. minutě zakončil levou nohou, avšak McCarthy si poradil. Na druhé straně hodlal navýšit náskok svého mužstva Redmond, jenomže k jeho smůle Ramsdale odolal. V 85. minutě nedokázal naopak srovnat stav Solanke a po něm ani stále nahecovaný Harry Wilson.

Bournemouth mohl v posledních chvílích přece urvat aspoň plichtu. Překonat McCarthyho se zadařilo Surridgemu, protože se však těsně předtím nacházel v ofsajdu jeho spoluhráč Callum Wilson, jenž hru ovlivnil, gól uznaný prostě nebyl. Naopak Southampton udeřil podruhé poměrně vmžiku, po přihrávce Obafemiho zužitkoval svou šanci pohotově Adams.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele