17. kolo
15.12.2019 17:30 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Bez šance. Arsenal na Citizens od začátku nestačil

Hodně jednoznačný průběh měl šlágr sedmnáctého kola Premier League. Arsenal v něm na Manchester City od začátku nestačil. Dvěma góly se na konečném výsledku 0:3 podílel De Bruyne, jednu trefu přidal Sterling.

Freddie Ljungberg provedl oproti minulému ligovému duelu na West Hamu dvě změny v základní sestavě. Zraněného Tierneyho zastoupil na levém beku Kolašinac, Xhaku ve středu zálohy nahradil Guendouzi. Pep Guardiola udělal o jednu změnu víc. Na stoperu doplnil Fernandinha místo Stonese Otamendi, mimo hru zůstali oba Silvové, na jejichž úkor nastoupili Gündogan a Foden.

Na potvrzení role favorita nemuseli Citizens dlouho čekat. Po levé straně potáhl míč Jesus, jenž téměř z brankové čáry odcentroval diagonálně přes vápno na Kevina De Bruyneho. Belgickému středopolařovi rána sedla a balón letěl nekompromisně pod břevno.

Po čtvrthodině akcie Arsenalu padly ještě níže. Tentokráte to byl předtím skórující De Bruyne, který zleva zatáhl míč do vápna a přízemním centrem na zadní tyč nalezl Raheema Sterlinga, jemuž už nečinilo žádnou větší obtíž uklidit míč mezi tři tyče.

A Kevin De Bruyne řádil i nadále. Ve čtyřicáté minutě hrál Arsenal bez indisponovaného Kolašianace, čehož soupeř využil. Po Fodenově pasu si De Bruyne pustil míč a kroucenou ranou levou nohou poslal míč přesně k tyči. Od ještě větší pohromy zachránil "Kanonýry" Leno, ten tentokráte Belgičanovu ránu vytěsnil na tyč.

Druhý půle se nesla ve značně klidnějším duchu, přičemž jedinou větší šanci měl Gabriel Jesus. Tomu však při samostatném úniku zmenšil úhel skvělý Leno a znovu zachránil Arsenal. Na útočné polovině se však jeho spoluhráčům nedařilo a utkání tak skončilo jednoznačným vítězstvím Citizens.

Ti tak v tabulce nadále ztrácí čtrnáct bodů na Liverpool, Arsenal je o dalších třináct zpět na devátém místě.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
t0mmy33MCFC

peknou serii tahneme proti Arsenalu uz, oba tymy momentalne v troskach, to smrdi remizou...

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

tady budou tri body pro City

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
syraLFC

obrana Arsenalu a obrana City bez Laporteho a teď zase i Stonese aspoň tak 2:3

Reagovat
Pharrell

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 všichni budou spokojený

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj všichni, kse se dá pls tenhle zápas na netu sledovat? http://www.sport247.live/cz/home mě ted asi zablokovali, nejde me nic spustit. Dík

Tip: Arsenal 2 City 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele