34. kolo
08.07.2020 21:15 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Liverpool díky výbornému Salahovi vyhrál v Brightonu o dvě branky

Liverpool pokračuje ve svém fantastickém tažení touto ligovou sezónu a po vítězství 3:1 v Brightonu stále živí šanci na překonání dva roky starého bodového rekordu Manchesteru City. V tuto chvíli má na kontě dvaadevadesát bodů a k vytvoření nového milníku potřebuje ve čtyřech zbývajících duelech třikrát zvítězit. O svém úspěchu rozhodl v úvodní desetiminutovce, kdy hned dvakrát skóroval, na trávníku tentokráte zářil Mohamed Salah.

Egyptský reprezentant byl po celý zápas hodně vidět, dva góly sám dal a na jeden přihrál, navíc v samém závěru neměl daleko ani k hattricku. "Racci" se nacházejí na patnáctém místě se šestatřiceti body a záchranu tak stále nemají jistou. Reds se dostali do vedení již po šesti odehraných minutách, když po přihrávce brankáře Ryana špatně zpracoval míč Pröpper a jeho obrovské hrubky využil Keïta, jenž vyzval ke skórování právě Salaha.

Osmadvacetiletý útočník pak zachoval chladnou hlavu a z osmi metrů zkušeně uklidil balón do vzdálenějšího spodního rohu. Neuběhly ani další dvě minuty a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový. Domácí znovu chybovali ve středu hřiště, pak po rychlém přechodu na útočnou polovinu sklepl Salah míč pro Jordana Hendersona a jeho famózní rána z dvaadvaceti metrů zapadla přímo k levé konstrukci. Od tohoto okamžiku se Brghton přeci jen osmělil.

Po necelé půlhodině hry mohl snížit Maupay. Ten využil úžasného průniku Leandra Trossarda a následného centru před hranici pokutového území, jenomže se závěrečnou dělovkou si dokázal poradit pozorný gólman Alisson. Svěřenci manažera Grahama Pottera se vrátili do hry o bodový zisk v poslední minutě úvodního dějství. Po hezké akci na pravé straně přistál pas Lampteyho na kopačce Belgičana Trossarda, který svým volejem z deseti metrů nekompromisně propálil bezmocného Alissona.

V 63. minutě chtěl Brighton dokonce srovnat stav, avšak ve stoprocentní možnosti selhal Burn a svou dorážku trestuhodně nasměroval mimo prostor tří tyčí. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem dodal svému týmu klid Salah. Po rohovém kopu Robertsona se zjevil v pravém rohu brankového území a chytrou hlavičkou zavěsil k bližší konstrukci. Salah se mohl trefit potřetí v nastaveném čase, nicméně tentokráte ho dokázal zblízka vychytat skvělý Ryan.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele