29. kolo
08.03.2020 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea rozdrtila vysokým rozdílem Everton

Chelsea v rámci 29. kola Premier League porazila na domácí půdě Everton 4:0. Za Blues se trefili Mason Mount, Pedro, Willian a Olivier Giroud. Hosté navíc za celý zápas pouze jednou vystřelili na branku, jinak byl gólman Kepa bez práce.

První šanci domácí měli už v sedmé minutě. Před Willianem se otevřel pravý kraj hřiště, odkud dobře odcentroval na Mounta, ale Pickford díky dobrému postavení střelu bez přípravy vyrazil.

Po čtvrthodině hry už však byl gólman Evertonu bezmocný. Mason Mount napravil nevyužitou šanci z úvodu zápasu, když si znovu vyměnil míč s Pedrem a po přihrávce z levé strany z otočky nechytatelně vystřelil po zemi k Pickfordově pravé tyči.

O pár minut později bylo pro hosty zle ještě více. Giroud po nahrávce Gilmoura z jedničky vysunul Pedra, jenž se řítil sám na Pickforda a nedal mu sebemenší šanci zasáhnout. Všemu předcházel nepřesný nákop Holgatea.

Ve 26. minutě však Zouma propadl ve středu hřiště a nabídl hostům rychlý brejk dva na dva. Richarlison v něm posunul balón před Calverta-Lewina, jehož oblouček o kousek minul vzdálenější tyč.

Domácí celek znovu udeřil na začátku druhé půle. Barkley převzal balón od Pedra a posunul ho kousek doprava na Willana, jehož rána zhruba z dvaceti metrů zapadla z jeho pohledu k levé tyči.

V 54. minutě už byl Everton zralý na ručník. Teprve druhý roh celého zápasu zrealizoval Willian nakrátko, z levého křídla odcentroval až s drobnou prodlevou a přesně našel Oliviera Girouda. Francouzský útočník byl ve správný čas na správném místě a zblízka jednoduše zakončil.

Everton se ani ve zbytku zápasu na nic nezmohl a domácí jej už dohráli v klidném tempu.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele