9. kolo
19.10.2019 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tři body zůstaly v Londýně

Těsnou, ale důležitou výhru si připsali hráči londýnské Chelsea. Ti na své půdě těsně porazili 1:0 Newcastle, v 73. minutě rozhodl Marcos Alonso.

Blues si první šanci vytvořili v 19. minutě, kdy však skvěle zasáhl Dúbravka. Hudson-Odoi našel ve vápně Mason Mounta, který ranou pod břevno připravil těžkou práci slovenskému gólmanovi. Naštěstí pro něj střela mířila doprostřed.

Už ve 43. minutě musel ke střídání sáhnout domácí trenér Frank Lampard. Ross Barkley si z předchozího souboje odnesl bolístku, kterou už nedokázal rozběhat a nahradil jej Chorvat Mateo Kovačić.

Chelsea hosty v prvním poločase k ničemu nepustila a za zmínku stojí poměr držení míče 70 ku 30. Skóre však bylo stále bezbrankové.

V šestapadesáté minutě měli Lampardovi svěřenci další tutovku. Abraham si výborně naběhl na opakovaný Willianův rohový kop a Newcastle zachránilo břevno.

O dvanáct minut později Jorginho parádní průnikovou přihrávkou rozběhl Hudsona-Odoie, který z hranice šestnáctky vystřelil. Jeho pokus hosté zblokovali pouze k Pulišičovi, ten však z velké blízkosti Dúbravku nepropálil.

V 73. minutě se Stamford Bridge otřásal v základech. Pulišič našel ve vápně Hudsona-Odoie, ten míč posunul na rozběhnutého Marcose Alonsa, který ranou po zemi rozjásal ochozy.

Deset minut před koncem na Dúbravku upaloval Pulišič, jenže šance se zalekl a hledal ještě obsazeného Abrahama.

Chelsea díky výhře zůstává v nejlepší čtyřce, to Newcastle má opačné problémy. Patří mu osmnáctá sestupová příčka.

Autor: Petr Procházka

Komentáře (4)

Přidat komentář
NuFc23

3:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele