17. kolo
16.12.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Crystal se v dohrávce 17. kola rozešel smírně s Brightonem

Crystal Palace v souboji o klidný střed tabulky s konkurenčním Brightonem nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita a se svým soupeřem se nakonec rozešel smírně po výsledku 1:1. Hosté se dostali krátce po změně stran do vedení, domácí odpověděli zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Londýnský celek je momentálně devátý s třiadvaceti body, jeho pondělní rival má na kontě o tři body méně a patří mu třináctá pozice.

Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce se mohli z ničeho nic dostat do vedení hosté. Montoya obdržel krásnou kolmici proti noze a nakonec i v pádu zakončil, jeho přízemní střelu směřující do pravého dolního rohu dokázal připravený gólman Guaita odvrátit na rohový kop. V následujících minutách bylo na obou stranách k vidění mnoho nepřesností a téměř pětadvacet tisíc příznivců na stadionu Selhurst Park se žádné gólové možnosti nedočkali.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce, nicméně v 52. minutě mohli udeřit "Orli". Benteke se uvolnil na pravém křídle a jeho prudký střílený centr z hodně ostrého úhlu přistál na břevně, brankář Ryan celou situaci značně podcenil. Neuběhly ani další dvě minuty a byl to právě Brighton, který se v tomto střetnutí poprvé prosadil. Svou sedmou ligovou trefu v tomto ročníku Premier League vsítil Neal Maupay.

K třiadvacetiletému francouzskému útočníkovi propadla křižná přihrávka z pravé strany od Große a závěrečná rána levačkou z deseti metrů zaplavala přesně do vzdálenější šibenice. Stejný hráč chtěl pojistit náskok svého klubu po necelé hodině hry, jenomže tentokráte ho fantasticky vychytal Guaita. Od tohoto okamžiku Crystal přeci jen přitlačil a v 72. minutě ho mohl vrátit zpět do hry o tříbodový zisk Benteke.

Zkušený belgický kanonýr dobře mířil k tyči, avšak proti byl Ryan a jeho razantní pokus vyrazil na roh. O čtyři minuty později zařídil konečnou remízu Wilfried Zaha. Reprezentant Pobřeží Slonoviny po dlouhém pasu z pravého křídla a následném prodloužení od Tomkinse vymyslel v rohu pokutového území chytrou kličku a pak tvrdě vypálil pod břevno, Ryan byl v tomto případě bezmocný. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu zajímavému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele