38. kolo
26.07.2020 17:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Bournemouth vyhrál v Evertonu, sestupu se přesto nevyhnul

Bournemouth sice splnil svou hlavní povinnost k tomu, aby se mohl teoreticky zachránit, urval totiž tři body z půdy Evertonu, jenže vítězství mu k udržení v Premier League nakonec stejně nestačilo. Anglickou nejvyšší soutěž opouští po pěti letech a společně se sestupujícím Watfordem a Norwichem se pro příští sezónu stane účastníkem EFL Championship.

Ačkoli první rival Boscombe v boji o přežití z Watfordu prohrál v souběžně hraném klání na hřišti Arsenalu, a v tabulce tak skončil předposlední, jeho druhý protivník, birminghamská Aston Villa, uhrála remízu na půdě West Hamu a sestupu se vyhnout dokázala. Byla ve finále o jediný bod lepší než mužstvo manažera Eddieho Howea, které mohlo pouze smutnit.

Everton před tímto zápasem hájil jedenáctou pozici v tabulce, protože však, na rozdíl od svého soka ze Southamptonu, na závěr prohrál, klesl o jedno místo dozadu. Nenavázal tak na svůj poslední solidní výkon proti Sheffieldu United, kde se vydoloval čisté konto. Tentokráte inkasoval hned tři branky, přičemž síť rozvlnil za celých devadesát minut jenom jednou.

The Cherries byli po bodovém zápisu evidentně hladovější a už v 9. minutě se mohli ujmout vedení. C. Wilson se najednou ocitl zcela sám za domácí obranou, stál tváří v tvář brankáři Pickfordovi, ten si však s jeho tutovkou stačil výtečně poradit. O pár chvil později se již ovšem Bournemouth dočkal své odměny. Dopomohl mu k tomu nařízený pokutový kop.

Brooks se nejprve jal rozehrání přímého kopu ze slušné pozice, trefil však ve zdi stojícího Keaneho. Míč každopádně poskakoval i nadále ve vápně, rukou ho zasáhl Richarlison, a sudí Kavanagh, byť se zpožděním, ukázal na bílý puntík. K penaltě se postavil King, jenž zamířil tvrdě po zemi přesně do dolního rohu brány. Pickford se po balónu marně natahoval.

Everton mohl zareagovat v 19. minutě, to když se Walcott objevil v šestnáctce zcela nehlídaný, jenže selhal následně v koncovce a gólmana Ramsdala trestuhodně nepřekonal. Každopádně ve 41. minutě již The Toffees přece srovnali stav. Coleman parádně zapracoval na pravé straně, uvolnil Walcotta, a po jeho přihrávce na zadní tyčce snadno zacílil Kean.

Do přestávky se skóre pohnulo ještě jednou kupředu. V první minutě nastavení rozehrál standardní situaci Diego Rico, načechral svůj pas do míst u pokutové značky, kde si nejvýše naskočil Solanke, a jeho prudká hlavička skončila u vzdálenější tyčky. Mužstvo manažera Carla Ancelottiho poté neodpovědělo ve druhém poločase na tuhle inkasovanou branku.

V ofenzivě totiž působilo opravdu značně unaveným dojmem. Ne že by jeho soupeř na hrací ploše vyloženě zářil, v podstatě mu ale bohatě stačilo hlídat si těsný náskok. Deset minut před koncem bylo o vítězi tohoto souboje definitivně rozhodnuto, Stanislas totiž po narážečce s Kingem překonal Pickforda, který jeho zakončení pravačkou evidentně trochu podcenil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele