34. kolo
09.07.2020 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Southampton neproměnil v Goodison Parku penaltu a s Evertonem tak remizoval 1:1

V souboji dvou dobře hrajících týmů vítěz znám nebyl, Everton se totiž s konkurenčním Southamptonem rozešel smírně v poměru 1:1. Oběma celkům se tak znovu vzdálily evropské poháry, liverpoolský klub zůstává na jedenácté pozici s pětačtyřiceti body. Saints mají na kontě o jeden bod méně než jejich čtvrteční rival a prozatím se posunuli na dvanáctou příčku. Všechny důležité okamžiky se urodily v úvodní pětačtyřicetiminutovce.

První větší možnost byla k vidění po necelých deseti odehranných minutách, kdy zblízka zavěsil pod břevno Adams, ovšem jeho gól nebyl uznán kvůli zřetelnému ofsajdu. Přesně v polovině zahajovacího dějství odcentroval z levého křídla Digne a vzápětí prodlužoval hlavou za sebe Richarlison k volnému Iwobimu. Nigerijský reprezentační záložník si hezký zpracoval balón a vypálil k bližší tyči, avšak gólman McCarthy jeho bombu skvěle vyrazil.

Ve 26. minutě se postavil k přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů Ward-Prowse a brankář Pickford parádně jednoruč odvrátil míč nad horní tyčku. Po následném rohovém kopu hlavičkoval u přední konstrukce Danny Ings a Pickford reflexivně vytěsnil balón do břevna, po jeho zázračném zákroku mu pomohli spoluhráči. Southampton byl velmi blízko k otevření skóre ve 28. minutě, když Gomes ve vlastní šestnáctce atakoval Warda-Prowse.

K nařízenému pokutovému kopu se postavil právě pětadvacetiletý záložník a trestuhodně selhal, jeho projektil totiž orazítkoval horní tyčku. Hosté se přeci jen prosadili ve 31. minutě. Po rychlém brejku a finální kolmici od Armstronga přelstil ofsajdovou past Ings, se štěstím se zbavil Pickforda a pak zblízka rozvlnil síť odkryté branky. Karamelky ale na sebe nenechaly s odpovědí čekat příliš dlouho, ještě do poločasu srovnal Richarlison.

Brazilský kanonýr obdržel pas z vlastní poloviny od Digneho, poté ho celkem obstojně zpracoval a okamžitě napřáhl z první. Jeho ukázkový lob přeletěl bezmocného McCarthyho a zapadl přímo pod břevno. Pár sekund po změně stran mohl hostům vrátit vedení aktivní Ings, jenomže domácí strážce se nachytat nenechal a jeho jedovatou střelu zlikvidoval. Ve zbývajícím průběhu k ničemu nebezpečnému nedošlo a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele