37. kolo
22.07.2020 21:15 CET
5 : 3
(3:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

(© AFP)

Atraktivní oslavy v Liverpoolu, doma přestřílel Chelsea

Liverpool se po závěrečném hvizdu sudího Marrinera chopil po dlouhatánských třiceti letech toužebného poháru pro mistra Premier League a oslavil ho způsobem, jaký si představoval, tedy vítězstvím nad Chelsea. Tohle střetnutí nabídlo pořádně divokou přestřelku s osmi brankami, přičemž na střeleckou listinu se zapsalo postupně hned osm různých střelců.

Hosté sice vstupovali do nynějšího měření sil v dobrém rozpoložení, poněvadž minulou neděli díky skalpu Manchesteru United proklouzli do finále FA Cupu, tentokráte se ale s úspěchem nesetkali, a protože The Red Devils naopak v podvečerním souboji urvali alespoň bod s West Hamem, přišli o průběžnou třetí pozici v tabulce a spadli nakonec o jedno patro níže.

I tak ale nemusejí před závěrečným kláním vyloženě panikařit. Klíčové pro ně bude udržet se v top čtyřce, aby si v příští sezóně mohli zahrát základní skupiny Ligy mistrů, a pokud se jim podaří porazit doma Wolverhampton, nebudou se muset ohlížet na výsledek Leicesteru s Manchesterem United. Od pátého místa jsou totiž vzdáleni na rozdíl jednoho bodu.

The Reds uzmuli na Anfieldu svou osmnáctou výhru z devatenácti možných ligových utkání. Zaváhali před vlastními tribunami pouze v jednom jediném případě, a to v nedávném mači s Burnley, jenž na velmi těžko dobyvatelné pevnosti remizoval. Reputaci si každopádně po minulé porážce s Arsenalem napravili. A byť inkasovali třikrát, skórovali pětkrát.

Domácí se ujali vedení ve 23. minutě. Willian ve středu pole tratil míč, toho se na úkor svého soka chopil Keïta, jenž udělal pár kroků dopředu, napřáhl svou pravačkou, a jeho nechytatelná dělovka zapadla ukázkově pod břevno. Ve 38. minutě Liverpool udeřil gólově podruhé, z přímého kopu zakroutil balón kolem připravené zdi k tyčce Alexander-Arnold.

Svěřenci manažera Jürgena Kloppa nepolevovali ani v následujících chvílích. A ještě do poločasu se jim znovu podařilo rozvlnit síť. Robertson rozehrál rohový kop centrem na bližší tyč, tam nedokázal bránící Jorginho odkopnout merunu do bezpečí, navíc zahrál i nešikovně rukou, každopádně dobře postavený Wijnaldum ji ve finále dopravil na místo určení.

Skóre se přece jenom pohnulo vpřed ještě těsně před přestávkou. Chelsea vykřesala jiskřičku naděje, to když Willianův pokus z blízkosti stačil reflexivně vyrazit brankář Alisson, jenomže pouze do té pozice, odkud jeho soupeř Giroud pohotově zacílil ve skluzu. Nicméně v 54. minutě se Liverpool znovu dostal do optimální pohody a svůj náskok opět navýšil.

Alexander-Arnold z pravé strany vyslal ukázkový pas do šestnáctky, kam si naběhl téměř nestrážený Roberto Firmino, a ten hlavou bez potíží překonal gólmana Kepu. The Blues se ovšem nevzdávali. V 61. minutě předvedl perfektní individuální akci Pulisic, předložil přihrávku před bránu na volného Abrahama, jenž jemnou tečí stačil vyzrát na Alissona.

Mužstvo kouče Franka Lamparda najednou začalo zlobit svého protivníka častěji a v 73. minutě snížilo průběžný stav na nejtěsnější možný deficit, to když po rychlém brejku vypálil efektivně z otočky Pulisic. Liverpool si přesto vítězství nenechal protéct mezi prsty, v 84. minutě po Robertsonově nahrávce zleva Kepu prostřelil z vápna Oxlade-Chamberlain.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhľadom na to ako toto kolo prebieha (čisté kontá / obaja dajú gol - nie) tak remíza 0:0 by ma neprekvapila, no môj tip 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele