12. kolo
10.11.2019 17:30 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool vyškolil Citizens v efektivitě a zůstává suverénně první

Zápas podzimu mezi Liverpoolem a Manchesterem City měl nakonec až nečekaně jednoznačný průběh. Navzdory vší snaze se hostujícímu týmu nedařilo své šance proměnit, zatímco liverpoolští byli naopak v zakončení o poznání nekompromisnější a vypracovali si dokonce tříbrankový náskok. Ten sice v závěru snížil Bernardo Silva, ale víc už toho Citizens nestihli a po prohře 1:3 ztrácí na svého soka v boji o titul devět bodů.

Hosté přitom do zápasu vstoupili velmi aktivně a během úvodních pěti minut takřka soupeře nepustili z obranné poloviny. Když ale nechtěná hra rukou Trenta Alexandera-Arnolda nechala sudího Olivera klidným, přešli Reds do rychlého protiútoku a z první vážnější akce hned skórovali. Centr na Salaha totiž Ilkay Gündogan odvrátil pouze před šestnáctku k Fabinhovi, jenž s ničím neotálel a parádní pumelicí na přední tyč nechal brankáře Brava jen marně plachtit vzduchem.

Sotva se Citizens začali nadechovat k dalšímu usilovnému náporu, Liverpool jim lekci z efektivity uštědřil podruhé. V třinácté minutě blesková akce přes celé hřiště na tři přihrávky po ose Alexander-Arnold - Robertson - Salah vyústila v hlavičku posledního jmenovaného a Anfield Road byl v extázi.

Hráči Manchesteru se však nenechali zlomit ani takto krutým vývojem zápasu a do konce první půle si vytvořili hned tři skvělé příležitosti ke snížení. Ostrou ránu Agüera však zvládl vyrazit brankář Alisson, Angeliňova tečovaná střela po skvělé kolmici De Bruyneho skončila jen na tyči a Agüerův samostatný únik po další špičkové práci De Bruyneho skončil nepřesnou ranou k nespokojenosti belgického reprezentanta, jenž se nabízel ke zpětné přihrávce před odkrytou brankou. Když pak v závěru poločasu Bravo zneškodnil pokusy Firmina i Salaha a Agüero opět v nadějné pozici nepotvrdil pověst elitního střelce, šlo se do kabin za dvoubrankového vedení domácích.

Ani po změně stran se na obrazu hry nic neměnilo a druhá půle tak začala úplně stejně jako ta první. Zatímco Citizens se tlačili k Alissonově brance, Liverpoolu stačil jediný výpad kupředu k tomu, aby svůj náskok rozmnožil o další gól. Zdánlivě neškodný centr Hendersona od pravé postranní čáry totiž nachytal defenzivu Manchesteru v nedbalkách a chvilkového zaváhání Walkera s Bravem beze zbytku využil Sadio Mané, který hlavou zblízka protlačil míč do sítě.

Šanci na brzkou odpověď měl vzápětí Raheem Sterling, jenže jeho potenciálně gólovou ránu z hranice šestnáctky stihl obětavě zablokovat Dejan Lovren. Když pak Agüerovi ušel další skvělý pas De Bruyneho o pouhé centimetry, šlo jen o další potvrzení, že v nedělní večer zkrátka Manchesteru nebylo přáno.

Až dvanáct minut před koncem se hosté skutečně dočkali zásluhou Bernarda Silvy, který přetavil Angeliňův přízemní centr v přesnou ránu k tyči. Snížení sice opět probralo hráče v modrém k životu, ale víckrát už zataženou obranu soupeře překonat nedokázali. Liverpool tak pokračuje v pohádkové formě a na čele tabulky již drží osmibodový náskok před druhým Leicesterem, zatímco Manchester City má ještě o bod méně.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (21)

Přidat komentář
LokoLFC

3:2

Reagovat
diastan

2:3

Reagovat
MCFC_8

Uz to treba zlomit, teraz je najvhodnejsi cas...1:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

jj opravdu to potrebujem a nekdy tu smulu na Anfieldu prolomit musime, stejne jako Liverpool tam nemuze vecne vyhravat ale naopak kdyz ted ctu ze i David Silva bude out + ta nase obrana .. myslim, ze favorite nejsme, i kdyz kurz je nizsi na nas

Reagovat
MCFC_8

Presne tak...tak na hru bez Davida si musime zvykat, buducu sezonu tu uz nebude horsie ze bez Rodriho...pre mna ideal v aktualnej situacii takto: Ederson- Walker, Stones, Ferna, Mendy-Gundo, KDB, Bernardo-Raheem, Kun, Mahrez...aj ked mam pocit ze Pep bude kusok experimentovat a da na 2.stopera Otamendiho a Ferna bude v strede s Gundom...

Reagovat
t0mmy33MCFC

ja myslim ze Otamendi bude hrat ted LM a na Liverpool ho neda... hrozne by ho vykoupali je nejvic kritizovanej za to jak chodi porad na zem a proti Wolves to byl uplne typickej priklad...

Reagovat
smazaný uživatel

je lepsi nebyt favorit. (v tomto pripade 2x ) Navic mame moznosti, ale uznavam ta obrana neni idealni.

I tak verim, ze vyhrajeme 1:2 - Salah, Aguero a Sterling daji goly.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frederik

1:1 popřípadě ( 1:2 )

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

tohle dame hosi !!!

MCFC

Reagovat
Adhol

Klíčový zápas ligové sezóny. Na Citizens pod Kloppem umíme, z celkových 12 zápasů 6 výher, 4 remízy, 2 porážky. Na Anfieldu jsou to dokonce z 5 zápasů 4 výhry a 1 remíza. Bral bych i remízu, ale vítězství by mohlo mít naprosto zásadní význam v boji o titul. 2:1 YNWA

Reagovat
LokoLFC

je to tak, další 3 body navíc se prostě počítají

Reagovat
DidusIneptus

V boji o titul podzimního mistra.

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
DidusIneptus

Fandím Liverpoolu. Když dneska vyhraje, udělá velký krok k získání podzimního mistra. Ale tipuju 1:1 protože ManCity je pro něj velkým strašákem. Navíc pro LFC je v lize každý soupeř těžký. ManCity, si myslím, je silnější než LFC. Přeji úspěch Liverpoolu.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 Liverpool Liverpool!

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
YNWA__MSN

LIVERPOOL YNWA

Reagovat
t0mmy33MCFC

Takovy nas klasicky zapas na Anfieldu... hra slusna, ale stesti absolutne v nicem, sporna rozhodnuti atd.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele