28. kolo
17.06.2020 21:15 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester City snadno zdolal oslabený Arsenal

Dohrávka mezi Manchesterem City a Arsenalem žádné překvapení nepřinesla. Mikel Arteta si na svého bývalého šéfa Pepa Guardiolu nepřišel a odjíždí z Etihad Stadium s porážkou. "Kanonýři" se kromě bezzubého výkonu nevyvarovali ani chyb v defenzivě, a především kvůli dvěma zaváháním Davida Luize usnadnili favorizovanému soupeři cestu k jasné výhře 3:0.

Oba manažeři si připravili několik nečekaných účastníků a absentérů v sestavě, neboť Pep Guardiola dal na pozici stopera šanci mladému Ericu Garcíovi a útok místo Sergia Agüera vedl Gabriel Jesús, zatímco Mikel Arteta upřednostnil dravé mládí v čele s odchovanci Nketiahem, Willockem a Sakou na úkor zkušenějších a slavnějších Özila, Lacazetta či Pepého. Trenér Arsenalu však musel již během první půle hned dvakrát sáhnout k vynucenému střídání, neboť ze zdravotních důvodů brzy opustili trávník Granit Xhaka a Pablo Marí. A právě Marího náhradník David Luiz se navíc největší měrou negativně zapsal na následném neúspěchu hostí.

Úvodní půlhodina se nesla spíše v duchu přípravného zápasu než duelu Premier League a vyjma zmíněných zranění hráčů Arsenalu stál za zmínku snad jen přímý kop Kevina de Bruyneho, který Bernd Leno zdatně vytěsnil nad břevno. Teprve v závěrečné čtvrthodině první půle Citizens přidali na obrátkách a v rychlém sledu za sebou si vytvořili hned tři slibné příležitosti. Střelu Davida Silvy však Leno brilantně zneškodnil, včasným vyběhnutím zabránil ve skórování i osamocenému Riyadu Mahrezovi a v té vůbec největší šanci Raheem Sterling tváří v tvář německému brankáři přidal svému obloučku až příliš mnoho razance.

Když už se zdálo, že Arsenal díky Lenově výtečnému výkonu přestál to nejhorší a udrží do přestávky bezbrankový stav, domácím se v samém nastavení zničehonic přece jen povedlo skórovat. Zdánlivě neškodný nákop De Bruyneho na unikajícího Sterlinga totiž David Luiz nedokázal odvrátit a anglický reprezentant podruhé v samostatném úniku nezaváhal, Leno proti jeho pumelici z bezprostřední blízkosti neměl šanci zareagovat.

Aby toho pro hříšníka Luize nebylo málo, krátce po změně stran brazilský stoper předvedl i další velkou minelu, kterou soupeř nemilosrdně potrestal. Když se okolo Luize prohnal unikající Mahrez, obránce Arsenalu jej zatáhl rukou a přinutil tak sudího Taylora nejen odpískat pokutový kop, ale také udělit někdejšímu zadákovi Chelsea červenou kartu. Nařízenou penaltu Kevin de Bruyne bezpečně proměnil ranou do Lenova protipohybu a o osudu utkání tak bylo definitivně rozhodnuto.

Utkání ještě poznamenalo další zranění domácího stopera Garcíi, jenž se nešťastně srazil s brankářem Edersonem, a oba týmy tak závěr utkání dohrávaly o desíti. Ani to však Citizens nezabránilo připsat si ještě jeden střelecký zásah. Lahůdková kombinace od vlastní branky vyústila narážečkou Sterlinga se střídajícím Agüerem, a přestože Leno dalším skvělým zákrokem vytěsnil Agüerovu ránu na tyč, k odraženému míči se jako první dostal Phil Foden a s snadno zabořil míč do sítě. Manchester City tak s přehledem zvítězil 3:0, zatímco Arsenal za celý zápas dokonce ani nedokázal vystřelit mezi tři tyče a definitivně přišel o svou ligovou neporazitelnost v tomto kalendářním roce.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (16)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

no uz s nima tahneme 6 klidnych vitezstvi v rade, ale v tehle sezone muzeme prohrat s kazdym takze to dost smrdi zvlast pokud Arteta bude vedet jak hrat na Pepa...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím, že to tentokrát bude víc vyrovnaný než kdy dřív. Snad se nemýlím, byli by na čase s vámi něco uhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Arteta se jeste musi ucit. (v dobrem slova smyslu)

Reagovat
REPLIKATOR

Dnešní dohrávka Premier League mezi Manchesterem City a Arsenalem byla odložená. Důvodem je skutečnost, že Evangelos Marinakis, který je majitelem Olympiakosu Pireus, jenž londýnský celek nedávno vyřadil z Evropské ligy, byl pozitivně testován na koronavirus. (skysports.com)

Reagovat
smazaný uživatel

Korona kryplus a ja nemam pomalu co vsázet divím se že fortuna nevypsala na tu svini sázky

Reagovat
MCFC_8

Konecne sa to blizi a uz aj s Laportem a Sanem, beriem hocijaku vyhru

Reagovat
Pharrell

zítra bude překvapení

neprohra AFC

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
berliner

Ac fanda Arsenalu neverim ve vyhru,tip 3:1

Reagovat
diastan

No konečně

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
t0mmy33MCFC

Tak nakonec standardni vysledek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele