32. kolo
02.07.2020 21:15 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Liverpool po oslavách titulu neuspěl v Manchesteru se City, domů totiž odjíždí se čtyřgólovým přídělem

Liverpool s předstihem sedmi kol vybojoval anglický titul po dlouhých třiceti letech, ovšem tentokráte nepotvrdil svou suverenitu s jiným gigantem posledních dvou sezón z Manchesteru a domů odjíždí s debaklem 0:4. Citizens uštědřili Reds vůbec nejvyšší porážku tohoto ročníku a zkomplikovali mu cestu za bodovým rekordem, který sami vytvořili o dva roky dříve. FC by k jeho překonání muselo vyhrát pětkrát ze šesti zbývajících utkání.

Svěřenci španělského trenéra Pepa Guardioly tehdy získali rovných 100 bodů, poslední vítěz Ligy mistrů jich má momentálně na kontě 86. Kouč Jürgen Klopp vůbec nešetřil své opory a na trávník poslal nejsilnější možné složení, jenomže hosté bez zřejmé motivace zklamali. Přitom do čtvrtečního utkání nevstoupili vůbec špatně a první větší možnost si vytvořili po čtyřech minutách, kdy se v domácím dresu blýskl Ederson.

Šestadvacetiletý brazilský brankář nejprve famózně vyrazil bombu Firmina z osmnácti metrů a poté ukryl v náručí nepříliš razantní dorážku Salaha. Po necelých dvaceti minutách byl velmi blízko ke změně stavu egyptský klenot Salah, jenž z patnácti metrů orazítkoval svým přízemním pokusem pravou konstrukci, dorážejícímu Manému následně utekl míč do zámezí. Citizens se v podstatě dostali do vedení ze své první vážnější příležitosti.

Ve 24. minutě se dopustil nedovoleného zákroku ve vlastní šestnáctce Gomez a evidentně podrazil unikajícího Raheema Sterlinga, načež rozhodčí Taylor nařídil pokutový kop. K němu se postavil Belgičan Kevin De Bruyne a bezpečně ho proměnil, gólmana Alissona poslal na opačnou stranu. Přesně o deset minut později zvýšil náskok Manchesteru kanonýr Sterling, který se v tomto ročníku Premier League prosadil již potřinácté.

Po bleskurychlé akci a finální pobídce od Phila Fodena si přehodil balón na svou pravačku a pak chytře zakončil k bližší tyči. Citizens přidali další pojistku v poslední minutě úvodního dějství. Teprve dvacetiletý talent Foden si parádně narazil míč s De Bruynem a tváří v tvář proti Alissonovi s počínal jako zkušený mazák, neboť zavěsil přímo pod břevno - 3:0. Liverpool se mohl vrátit do hry o bodový zisk v 58. minutě.

K přímému volnému kopu ze slibné vzdálenosti se postavil Alexander-Arnold a kvůli teči bránící zdi minul levou tyč o decimetry. Za dalších osm minut naopak mohli domácí slavit svou závěrečnou trefu, střelu Sterlinga si totiž nešťastně srazil do vlastní sítě vracející se Alex Oxlade-Chamberlain. V nastaveném čase přidal pátou branku domácího celku střídající Mahrez, ale ta nakonec nebyla uznána vinou předchozí přihrávky rukou.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
syraLFC

1:2

Reagovat
prazakj

Tohle byla paráda sledovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele