16. kolo
07.12.2019 18:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Manchester is Red. United šokovali mistra a odváží si výhru 2:1

Obhajoba ligového titulu se Manchesteru City rozpadá před očima již na začátku prosince. Citizens již před tímto kolem ztráceli na vedoucí Liverpool propastných jedenáct bodů a po městském derby s Manchesterem United jsou na tom ještě hůře, neboť v prestižním klání prohráli na Etihad Stadium 2:1. Klíčem k úspěchu Rudých ďáblů byla úvodní půlhodina, v níž svou agresivitou a rychlostí v útočné fázi favorita zcela přemohli a vybudovali si dvoubrankový náskok, který již domácí nezvládli stáhnout.

Tým Oleho Gunnara Solskjaera tak znovu potvrdil, že právě zápase s týmy ze špice tabulky mu svědčí nejvíce, o čemž se již přesvědčila Chelsea, Leicester, Tottenham a koneckonců i suverénní lídr z Liverpoolu doposud jediné dva body za šestnáct kol ztratil právě na Old Trafford. United tak poskočili na páté místo a norský manažer si v rozmezí pouhých tří dní připsal velecenné skalpy slavnějších a zkušenějších protějšků Josého Mourinha i Pepa Guardioly, čímž zdárně utišil jakékoli možné spekulace o předčasném konci ve funkci a nástupu Mauricia Pochettina.

Hosté se poněkud překvapivě od prvních minut uchýlili k vysunuté obranné linii a aktivnímu napadání, což však slavilo okamžitý úspěch. Daniel James, Jesse Lingard i uzdravený Anthony Martial přinutili brankáře Edersona k pohotovým zákrokům, a když už se zdálo, že Citizens přežili nejhorší a jejich soupeře budou možná neproměněné šance mrzet, srazil Bernardo Silva Marcuse Rashforda ve vlastním pokutovém území. Přestože sudí Anthony Taylor zprvu pokutový kop nenařídil, na radu videorozhodčího jej přece jen odpískal a sám faulovaný penaltu bezpečně proměnil. Pro Rashforda šlo již o třináctý zásah za posledních čtrnáct zápasů v klubovém či reprezentačním dresu.

Než se domácí stihli z otřesného nástupu do utkání vzpamatovat, byl již náskok United dvojnásobný. Nezastavitelný Rashford sice v další dobré pozici minul a poté jen orazítkoval brankovou konstrukci, ovšem v 29. minutě blesková narážečka Jamese s Martialem vyústila v gólovou ránu druhého jmenovaného, jenž poslal míč přesně k přední tyči mimo Edersonův dosah.

Citizens měli jedinečnou možnost snížit ještě do přestávky, když se na konci špičkového centru Kevina de Bruyneho zjevil Gabriel Jesús, jenže z výtečné pozice poslal svou hlavičku mimo. Když pak Fredovu nastřelenou ruku po Walkerově centru rozhodčí neposoudili jako penaltovou, šlo se do kabin za překvapivého dvoubrankového vedení hostí.

Po změně stran již sice tým Pepa Guardioly měl utkání pod větší kontrolou, jenže konsolidovaná obrana soupeře držela hráče v bledě modrých dresech na uzdě David de Gea se musel vytáhnout pouze proti ostrému pokusu Rodriho. Až pět minut před koncem se domácím přece jen povedlo utkání zdramatizovat, když se podařila spolupráce střídajících Mahreze s hlavičkujícím Otamendim z rohového kopu, ovšem na vyrovnání již Manchesteru City nezbylo dost času. Zatímco United mohou slavit prestižní triumf a vrací se zpět do boje o umístění do čtvrtého místa, Citizens jsou až třetí s obrovským čtrnáctibodovým mankem na první Liverpool.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0... Raheem, KDB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rezan

0:2 a fandové City se .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rezan

sám jsem překvapený. Výhra byla jenom zbožný přání

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
Rezan

Přesně to jsem čekal

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak normalne bych to nedaval, ale ty sis o to rekl a v podstate to i odpovida, ta prvni pulka byla na zvraceni

Reagovat
Rezan

však já jsem rád, že jsi to vzal s humorem. Když jsem to psal, spíš jsem čekal, že si mi tu někdo po zápase vysměje

Reagovat
Pharrell

skoro

Reagovat
Rezan

ale nemrzí mě, že jsem se netrefil

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele