33. kolo
04.07.2020 16:00 CET
5 : 2
(3:1)

Reportáž

Bournemouth si reputaci nenapravil, padl vysoko s Manchesterem United

Manchester United neměl problém potvrdit roli favorita, na Old Trafford skolil pěti góly trápící se Bournemouth a aspoň do dnešního večera se posunul na strategickou čtvrtou příčku tabulky. Dvěma góly se prezentoval Mason Greenwood, trefil se i Marcus Rashford, Anthony Martial a Bruno Fernandes. Za hosty se prosadili Junior Stanislas a Joshua King.

The Red Devils si připsali na své konto již své čtvrté vítězství v řadě a zároveň protáhli svou sérii neporazitelnosti už na šestnáct utkání za sebou. Během dosavadních dvou duelů, v součtu s tím s Brightonem, dohromady rozvlnili síť osmkrát. Naopak The Cherries zase selhali v obraně. Celkem za uplynulých 180 minut inkasovali hrozivých devět branek.

Domácí každopádně do tohoto střetnutí nevstoupili zcela ideálně. Už v 15. minutě prohrávali, to když Stanislas nejprve svou střelou neskóroval, neboť mu ji zablokoval stoper Maguire, nicméně míč se k hostujícímu záložníkovi odrazil zpět, následně vymíchal právě příliš statického Maguirea a i z velmi těžkého úhlu překonal brankáře Davida de Geu.

Vedení ovšem Bournemouthu nevydrželo nikterak dlouho. Už ve 29. minutě jeho protivník srovnal stav. Rashford z pravé strany poslal balón do středu za hranici pokutového území, kde našel spoluhráče Bruna Fernandese, ten ho následně poposunul na ještě lépe postaveného Greenwooda, jenž svou dělovkou propálil marně reagujícího gólmana Ramsdala.

O šest minut později Manchester proměnil penaltu. Bránící Smith totiž zahrál ve vlastní šestnáctce nešikovně rukou, a tak sudí Dean ukázal na bílý puntík. Exekuce se chopil Rashford a ačkoliv Ramsdale směr jeho střely vystihl, neúspěchu nezamezil. V nastavení prvního poločasu se poté průběžné skóre ještě jednou pohnulo směrem kupředu.

Bruno Fernandes přihrál doleva na Martiala, který se rozhodl, že se pokusí z nepříliš výhodného postavení zacílit. A udělal moc dobře. Jakmile si narovnal merunu na svou pravačku, poslal ji nechytatelně do vzdálenější šibenice. Nicméně ani tenhle moment nezlomil definitivně odpor mužstva manažera Eddieho Howeho. Krátce po obrátce snížilo.

Bailly, jenž vystřídal po přestávce Lindelöfa, nikým neatakovaný zahrál ve vzduchu rukou, VAR mu přitom jeho prohřešek poodhalil, a pokutový kop tak zahrávali taktéž hosté. King si poradil s nabídnutou možností, zvolil především přesné zakončení, a i proto David de Gea na míč nestačil dosáhnout, byť se po něm svou rukavicí natahoval, co nejvíce to šlo.

Ve zbývajících pasážích však svěřenci manažera Oleho Gunnara Solskjaera další dramatizaci zápasu nedovolili. Svůj náskok hned dvakrát pojistili, nejprve zásluhou Greenwooda v 54. minutě, který po nahrávce Matiče vyslal svou pravačkou nechytatelnou pumelici, a následně díky Brunovi Fernandesovi v 59. minutě, jenž umně zužitkoval přímý volný kop.

Autor: Patrik Sandev / bbc.com, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Rezan

dejte jim bura

Reagovat
Elmas

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele