12. kolo
10.11.2019 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Manchester United - Brighton & Hove Albion 3:1

Zdá se, že s návratem Anthonyho Martiala po zranění se Manchesteru United daří výrazně oživit skomírající ofenzivu. Francouzský forvard sice v zápase s Brightonem sám neskóroval, ovšem dvěma asistencemi se přičinil o vítězství svého týmu 3:1 a posunu tabulkou na sedmé místo.

Úspěch domácích se dostavil především díky výtečnému nástupu do zápasu. Už v třetí minutě aktivní Martial zahrozil poprvé, když ve slibné pozici jen těsně nedosáhl na míč, chvíli nato se dvakrát pokoušel o zakončení Marcus Rashford a v 17. minutě se již neustávající tlak Manchesteru vyplatil. Kombinaci Martiala s Pereirou v pokutovém území nechávala obrana Brightonu až příliš mnoho prostoru a byla za to náležitě potrestána, když rána druhého jmenovaného s pomocí teče zamířila přesně k tyči do protipohybu brankáře Ryana.

Než se hosté stihli z matného vstupu do zápasu vzpamatovat, inkasovali podruhé. Závar v malém vápně po standardní situaci totiž bránící hráči Seagulls v čele s Ryanem trestuhodně nezvládli zpacifikovat a Davy Pröpper si skákající míč na brankové čáře pod tlakem Scotta McTominaye mohl akorát srazit do vlastní sítě.

Dvoubrankové manko během úvodní dvacetiminutovky se výrazně projevilo na zbytku zápasu, neboť domácí se již nikam nehnali a trpělivě chránili vydobytý náskok, zatímco Brighton se k Davidu de Geovi probíjel jen obtížně, natožpak aby španělského gólmana výrazněji ohrozil. Manažer Graham Potter tak o přestávce zareagoval hned dvojím střídáním a na přelomu hodiny hry dokonce rovnou přidal i třetí, což chvíli nato skutečně přineslo úspěch. Právě střídající Pascal Gross totiž skvěle zahraným rohovým kopem našel Lewise Dunka, jenž tvrdou hlavičkou snížil na 2:1.

Radost hostí ale měla jepičí život. Pouhé dvě minuty nato se totiž po skvělé Fredově kolmici zjevil v samostatném úniku Martial, a přestože jej bránící hráči do zakončení nepustili, přihrál útočník Manchesteru do druhé vlny volnému Marcusi Rashfordovi, jenž měl dostatek času si míč zpracovat a uklidit jej do odkryté branky suverénně pod břevno.

Třetí gól hráče Brightonu definitivně zlomil a rozdíl ve skóre mohl být vzápětí ještě vyšší, kdyby si Rashford s Martialem v dalších slibných pozicích počínali v zakončení lépe. Domácí tým to však vůbec mrzet nemusí, neboť po veskrze pozitivním výkonu zaslouženě zvítězil nad Brightonem 3:1 a půjde do reprezentační přestávky o poznání lépe naladěn, než jak tomu bylo po porážce v Bournemouthu z minulého kola.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele