24. kolo
22.01.2020 21:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Burnley vykradlo Old Trafford

Burnley získalo cenné tři body, když vyhrálo na půdě Manchesteru United 2:0. Vítězství zařídili Chris Wood a Jay Rodriguez. Pro "Rudé ďábly" jde naopak o další zápas, který v letošní sezoně hrubě nezvládli.

V desáté minutě se domácím rýsovala slibná šance, jenže Fredova dělovka zasáhla jen soupeřova obránce.

United dál tlačili a v šestnácté minutě už jim příliš nechybělo. Na pravé straně měl trochu místa Wan-Bissaka, jeho přihrávka po zemi na vápno měla oči, ovšem spoluhráčům scházel snad jen krok k tomu, aby míč poslali na Popeho branku.

Domácí znovu zahrozili ve třiatřicáté minutě, k brance jim však scházelo kvalitnější provedení. Matić poslal přihrávku mezi obránce na Martiala, jenže tomu dlouho trvalo zpracování a to stačilo Taylorovi k tomu, aby jej skluzem zablokoval tak, že zakončení šlo nad branku.

K překvapení všech domácích příznivců to bylo Burnley, kdo první skóroval. Centrovaný míč lehce prodloužil Mee na volného Chrise Wooda, který střelou z první překvapil De Geu a umístil míč k jeho pravé tyči.

Úvod druhého poločasu sice patřil hráčům v rudém, ale v 56. minutě znovu udeřili hosté. Po rychlé narážečce si na levé straně našel prostor Jay Rodriguez a bombou pod břevno nedal De Geovi šanci zasáhnout.

Domácí se ihned vrhli do útoku a v 63. minutě po narážečce u pokutového území vystřelil James, dobře myšlený pokus prolétl těsně vedle Popeho branky.

United se gólu dočkali v devadesáté minutě, jenže jejich nadšení moc dlouho netrvalo. Shaw sice dostal míč do branky, jenže sudí gól neuznal, protože v souboji s Hendrickem viděl faul.

United i nadále patří páté místo, Wolves se před ně ale díky zápasu k dobru mohou dostat. Burnley poskočilo na třináctou příčku před Newcastle.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Seydou Doumbia

3-0

Reagovat
waynemarkrooney

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele