29. kolo
08.03.2020 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester je rudý, městské derby ovládli United

Manchesterr United v rámci devětadvacátého kola porazil na Old Trafford rivala Manchester City 2:0. V prvním poločase stadion poprvé rozjásal Anthony Martial, druhou branku přidal v závěrečném nastavení Scott McTominey.

Ze začátku utkání byli aktivnější hosté, kteří si také v desáté minutě vypracovali první šanci. Agüero potáhl míč na levé křídlo, předal Fodenovi, který skvěle nešel na druhé straně vápna Sterlinga. Sterling si míč zpracoval a vyslal zatočenou přízemní ránu, kterou ale De Gea vyrazil.

Po půl hodině hry poprvé zahrozili domácí. Martial vybojoval míč od Fernandinha na rohu vápna, popoběhl kousek směrem k brance a následně poslal zajímavou ránu mezi nohama Otamendiho, ale Ederson si s ní poradil.

O pár chvilek později však brazilský gólman neměl čisté svědomí. Bruno Fernandes poslal míč z přímého kopu kousek před sebe, kde si ho chtěl převzít Agüero, ale Anthony Martial ho přesprintoval a z voleje napálil míč do branky. Největší chyba jde ale za gólmanem Edersonem, kterému míč propadl pod rukama, i když si na něj sáhl.

Citizens vletěli do druhého poločasu jako velká voda. Agüero vsítil gól, ten ale neplatil. Pomezní sudí měl nahoře praporek, takže Argentinec ani neslavil. Všechno ještě kontroloval VAR, ale milimetrový ofsajd zde opravdu byl.

O minutu později Otamendi přihrál k brance Edersonovi, tomu ale míč od nohy odletěl a blížící se Martial ho málem dokopl do branky. Přepadl však přes Edersona a nohou narazil do tyčky. Domácího útočníka museli ošetřit lékaři.

V 61. minutě byl stoper Otamendi kousek od vyrovnání. Po rohovém kopu, který odehrál Gündogan, Argentinec usměrnil míč těsně nad horní tyčku. Chyběl opravdu kousíček.

V další příležitosti United už hostující gólman své spoluhráče podržel. Bruno Fernandes totiž sprintoval na pravé straně od poloviny hřiště, následně zmátl soupeře a vypálil. Ederson ale míč vytáhl nad břevno.

Obrovskou příležitost měl čtvrt hodiny před koncem hostující Sterling. Mahrez nabíhal po pravém křídle a následně odcentroval k puntíku přímo na anglického reprezentanta. Ten ale uklouzl a míč do branky nedostal.

V 97. minutě United potvrdili svou výhru a opět v tom měl hlavní zásluhu soupeřův brankář Ederson, který nesmyslně hodil míč mezi dva hráče City, jako první se k balonu dostal Scott McTominay a parádní ránou ho dostal do úplně prázdné branky.

United se díky výhře vrátili na páté místo o dva body před šestý Wolverhampton a o tři za čtvrtou Chelsea. City jsou se sedmibodovým náskokem druzí.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
t0mmy33MCFC

uff ten kurz na nas je zase prehnanej na OT se nam dari.. ale ten Bruno bude nebezpecnej

Reagovat
MCFC_8

1:3

Reagovat
Blackprince

2:1

Reagovat
Devil

Upřímně za bod budu rád......

Tip. 1:3

Reagovat
Devil

Wow.....Manchester is Red

Reagovat
MCFC_8

Gratulacia United...nasi slabota, Ederson dnes prepadol

Reagovat
ian.rush

No děkujeme United

Reagovat
Lyricius

my moc ne

Reagovat
smazaný uživatel

Ostudny vykon celeho tymu.

Staci napsat nedas, dostanes !

Reagovat
popltak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele