12. kolo
09.11.2019 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Newcastle zvrátil duel s Bournemouthem a slaví druhou výhru v řadě

Ještě po pětatřiceti minutách hry to v St. James‘ Parku vypadalo na další z řady nevyvedených představení domácího týmu, který se proti Bournemouthu marně trápil a mohl být rád, že průběžně prohrává pouze o jeden gól. Poté se však Magpies přece jen dostali do hry, ještě do přestávky srovnali a zásluhou šťastné trefy Ciarana Clarka na úvod druhé půle dokonali obrat na konečných 2:1.

Začátek utkání skutečně nasvědčoval zcela opačnému rozuzlení. Bournemouth vlétl do hry jako velká voda a šance se na Martina Dúbravku valily jedna za druhou. V deváté minutě ještě slovenský gólman na poslední chvíli zachytil Kingovu přihrávku pro Frasera, který by zakončoval do prázdné brány, ale pět minut nato už byl přece jen překonán. Parádně rozehraný rohový kop vyústil v přihrávku Frasera na trestuhodně nehlídaného Harryho Wilsona, jenž z hloubi pokutového území snadno uklidil míč k tyči. Pár minut nato pak musel Dúbravka zasahovat znovu, tentokráte proti štiplavé pumelici Diega Rica.

Dost možná rozhodující okamžik celého zápasu přišel v 36. minutě. Excelentní pas Lewise Cooka našel za vytaženou obranou Newcastlu nabíhajícího Frasera, který si však nezvládl pod tlakem vyběhnuvšího Dúbravky míč ideálně zpracovat a jeho opožděnou ránu stihl skvěle na brankové čáře zablokovat DeAndre Yedlin.

Teprve pak se k životu probrali i domácí. Alain Saint-Maximin ještě v obrovské gólovce selhal, když po dravém samostatném úniku trefil těsně před hranicí malého vápna jen břevno, ale pár minutě nato letní posila Newcastlu své zaváhání i s trochou štěstí napravila, neboť ze Saint-Maximinovy střely na zadní tyč se vyklubal perfektní centr na hlavu hrdiny dne Yedlina, jenž se rybičkou vrhl vpřed a doklepl míč do sítě.

Pouhých sedm minut po změně stran pak oživení Magpies dokonali obrat skóre. Stejně jako v případě prvního gólu zápasu se tak stalo po nakrátko rozehraném rohu, byť tentokráte nešlo o žádnou lahůdkovou finesu. Willemsův zdánlivě neškodný pas našel hlavu Fernándeze, jenž míč prodloužil blíž k bráně k zapomenutému Ciaranu Clarkovi, který sice skákající míč netrefil ani trochu, jak zamýšlel, ale míč se i tak šťastně pro domácí dokutálel za brankovou čáru.

V 78. minutě si Newcastle mohl zajistit poklidné dohrání zápasu, když se do dalšího úprku pustil aktivní Saint-Maximin, ale brankář Ramsdale mu stihl výtečně skočit pod nohy. Odražený míč pak sice spadl ideálně do kroku dobíhajícímu Migueli Almirónovi, jenže paraguayský reprezentant jen potvrdil svou dlouhodobou střeleckou smůlu a místo skórování svého prvního zásahu v černobílém dresu napálil na zemi nebohého Saint-Maximina.

Místo toho si tak ještě publikum v St. James‘ Parku muselo užít pořádné drama a obavy o výsledek, které vyvrcholily v samém závěru nastavení. Francisovo prodloužení rohového kopu totiž doletělo až k volnému Kingovi, jenž měl vyrovnání na dosah, ale zakončení hlavou z bezprostřední blízkosti nezvládl a poslal míč mimo tři tyče. Bournemouth tak z Newcastlu odjíždí s nepořízenou, zatímco Steve Bruce může slavit druhé vítězství za sebou, solidní zisk patnácti bodů a posun svého týmu ke středu tabulky s dostatečným odstupem od sestupových vod. Cherries naopak propásli možnost atakovat pohárové příčky a s šestnácti body zůstávají sedmí.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (2)

Přidat komentář
NuFc23

Toto uz musi byt naozaj vyhra 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele