23. kolo
18.01.2020 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Newcastle překvapivě zdolal Chelsea

Londýnská Chelsea překvapivě prohrála na půdě Newcastlu a odmítla tak šanci odskočit svým největším rivalům v boji o první čtyřku. Tottenham v sobotu odpoledne jen remizoval na půdě Watfordu a vzhledem k očekávané ztrátě Manchesteru United na hřišti Liverpoolu tak Chelsea mohla navýšit svůj náskok, branka Isaaca Haydena z nastaveného času ji však o tuto možnost připravila.

Utkání začalo ve vlažném tempu a v úvodních minutách se toho vskutku moc nedělo. První výraznější šanci si na své konto připsal domácí Newcastle, když si centr z hloubky pole našel mezi stopery hlavu Joelintona, který ji nasměroval do břevna hostující branky. Pak převzala otěže zápasu hostující Chelsea, která si přece jenom začala vytvářet nějaké ty příležitosti. Nejprve po centru Williana a přiťuknutí Kantého pálil do břevna Abraham, případná branky by však stejně neplatila, jelikož byl útočník Chelsea v postavení mimo hru. O pár minut později si na pas Jamese za obranu naběhl Kanté, z úhlu však brankáře Dúbravku nepřekonal. Další možnost měl po centru Odoie Mount, svou hlavičku však z penaltového puntíku poslal jen vysoko nad.

Na startu druhého dějství utekl do rychlého brejku Mount, připravil míč pro Williana, který ale z vápna pálil vedle. O pět minut později se zase po přízemním centru Odoie dostal na malém vápně k zakončení Abraham, jenže v pádu mířil pouze vysoko nad. Dvacet minut před koncem si ve středu pole narazil míč Barkley s Jorginhem, druhému jmenovanému zadák Newcastle vypíchl míč tak nešťastně, že vyslal do vyložené šance Abrahama. Ten sice zvládl obejít Dúbravku, jenže z úhlu už nedokázal nasměrovat míč mezi tři tyče. O osm minut později se anglický útočník ve službách Chelsea objevil v ještě větší příležitosti - Azpilicueta hlavou přiklepl míč na malé vápno, kde si jej našel právě Abraham, v pádu však jen trefil domácího brankáře.

Pět minut před koncem mohl ranou ze střední vzdálenosti rozhodnout o vítězství hostí Emerson, jeho rána však mířila těsně vedle. A když už to vypadalo, že utkání dospěje k bezbrankové remíze, naskočil si na centr Saint-Maximina Hayden a hlavičkou z malého vápna překonal Kepu. Na severu Anglie tak vypukla euforie a Newcastle se zase o něco vzdálil sestupovým příčkám.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Beros

Mimo však stále zůstávají ... Joselu ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele