16. kolo
08.12.2019 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Southampton FC 2:1

Excelentní výsledková forma z posledních týdnů vydržela Newcastlu i pro zápas se Southamptonem, který domácí v St. James‘ Parku ovládli v poměru 2:1, přestože zprvu prohrávali. Na trefu Ingse však dokázal odpovědět Jonjo Shelvey a tři minuty před koncem strhl vedení na stranu Magpies Federico Fernández.

Newcastle tak poskočil tabulky přinejmenším dočasně na výtečné desáté místo, zatímco Southampton zůstává na první sestupové osmnácté příčce, byť jen o skóre za Aston Villou. Přestože se sám na listinu střelců nezapsal, velký podíl na nedělním obratu měl Andy Carroll, jenž svým nástupem do hry v druhé půli za nepříznivého stavu strhl herní iniciativu na stranu domácích, připravil vyrovnávací gól a vypomáhal svými nespornými schopnostmi ve vzduchu i v defenzivě.

Lepší nástup do zápasu měli hosté a Nathan Redmond mohl snadno prolomit skóre již v 18. minutě, kdyby Martin Dúbravka kvalitním zákrokem neuhasil Willemsovu chybu v rozehrávce. Z následného rohového kopu pak Redmond svedl s Dúbravkou i souboj číslo dvě a znovu z něj vzešel vítězně slovenský gólman Newcastlu. Kromě toho ale první půle příliš fotbalové krásy nenabídla a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu.

Pouhých sedm minut po změně stran se už ale Saints za svou aktivitu přece jen gólu dočkali. Náběh Ingse sladil Jack Stephens s povedenou kolmicí a nejlepší střelec Southamptonu překonal Dúbravku již svým devátým zásahem sezony. Hosté v tu chvíli byli na koni, jenže Soares i Djenepo v nadějných příležitostech neuspěli a domácí kouč Steve Bruce sáhl ke stažení nevýrazného Joelintona za Carrolla.

Anglický forvard o sobě dal okamžitě vědět přípravou šance pro Saint-Maximina a nedlouho poté si připsal asistenci, když parádním pasem z pravé strany našel volného Shelveyho, jenž tvrdou hlavičkou skóroval již ve třetím zápase po sobě a srovnal na 1:1.

Saints vzápětí měli jedinečnou možnost vzít si vedení zpět, jenže Ryan Betrand nepochopitelně netrefil odkrytou branku z bezprostřední blízkosti a hosté náležitě pykali. V 87. minutě totiž brankář McCarthy vyrazil ránu Seana Longstaffa nešikovně jen před sebe k Federicu Fernándezovi, jenž pohotově doklepl míč do sítě a zařídil svému týmu velecenné vítězství.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jedna nebo nula. Přesně , jak to má bookmaker.

Reagovat
Seydou Doumbia

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele