29. kolo
07.03.2020 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Southampton FC - Newcastle United 0:1

Souboj Southamptonu s Newcastlem o to, který z týmů učiní důležitý krok vstříc záchraně, vyšel lépe druhým jmenovaným. Magpies na stadionu St. Mary’s vyválčili v dramatickém střetnutí plném konzultací s videorozhodčím těsnou výhru 1:0 díky trefě Alaina Saint-Maximina a se ziskem 35 bodů mají setrvání v nejvyšší anglické soutěži na dosah.

Výkon Saints výrazně poznamenalo brzké vyloučení Moussy Djenepa, a i když domácí brankář Alex McCarthy svůj tým dlouho držel výbornými zákroky včetně lapeného pokutového kopu, nakonec jedenáct minut před koncem přece jen inkasoval a nezabránil tak čtvrté prohře Southamptonu z posledních pěti kol. Přesto se tým Ralpha Hasenhüttla nadále drží v solidní sedmibodové vzdálenosti od sestupových příček.

Onen inkriminovaný moment s červenou kartou přišel v 28. minutě, kdy Djenepův průnik zastavil vhodně načasovaným skluzem Hayden, jenže domácí křídelník svůj pohyb již nedokázal zastavit a šlápl svému protihráči na vytrčenou nohu. Sudí Graham Scott zprvu celou situaci přešel, ovšem na radu videorozhodčího využil přistaveného monitoru k opětovnému přehrání celého zákroku a Djenepovi vzápětí ukázal červenou kartu. Tomu tak návrat do základní sestavy po osobním volnu kvůli smrti matky hrubě nevyšel a bude Saints chybět i v dalších třech kolech.

Už tak nespokojené domácí publikum si muselo na sklonku první půle prožít další horkou chvilku, když Sofiane Boufal ve snaze založit rychlý protiútok postrčil kupředu skákající míč ve vlastní šestnáctce skloněným ramenem, ovšem dle verdiktu videorozhodčího se jednalo o hru rukou a následoval tak pokutový kop. Přestože jej Matt Ritchie nezahrál vůbec špatně, jeho prudkou přízemní ránu k tyči brankář McCarthy brilantním zákrokem zvládl zastavit a udržel tak do přestávky nerozhodný stav 0:0.

Zatímco v první půli měli hosté po Djenepově vyloučení výrazně navrch a nebýt skvělého McCarthyho, snadno se mohli ujmout vedení, po změně stran a neproměněné penaltě jejich sebevědomí opadlo a další šance dlouho nepřicházely. Jedenáct minut před koncem však Yan Valery zaváhal u zdánlivě neškodného centru za obranu, nechal se předskočit bleskově rychlým Alainem Saint-Maximinem a křídelník Newcastlu celou akci zakončil pohotovým zakončením přesně k tyči, od níž se míč odrazil za brankovou čáru. Newcastle tak ukončil dlouhé čtyřzápasové čekání na gól a zvítězil 1:0.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
NuFc23

1:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele