1. kolo
10.08.2019 13:30 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Man City na úvod nezaváhal a nadělil WHU potupného bůra

Vstup za obhajobou titulu v podání Manchesteru City snad ani nemohl být lepší. Suverénní triumf 5:0 na půdě West Hamu United přebil i včerejší vysoké vítězství rivala z Liverpoolu a posouvá Citizens střemhlav do čela ligové tabulky. Hlavním strůjcem pětigólového přídělu byl Raheem Sterling jakožto autor hattricku, stejně tak se ale blýskl Riyad Mahrez, jenž měl prsty hned ve čtyřech gólech.

Domácí přitom do zápasu vlétli po hlavě a úvodní dvacetiminutovka byla veskrze vyrovnaná. Hráči Manchesteru se jen marně prokousávali k brance Lukasze Fabianského, jehož ohrozili pouze střelami zpoza šestnáctky, zatímco museli opakovaně odvracet slibné průniky Lanziniho s novou posilou Hallerem.

S příchodem pětadvacáté minuty se však zápas zlomil zcela ve prospěch hostí. Kyle Walker prosvištěl okolo Aarona Cresswella, jako by levý bek West Hamu byl namalovaný, a perfektně načasovanou kolmici Mahreze poslal přízemním pasem na přední tyč, kde číhal Gabriel Jesus. Míč ještě v cestě k brazilskému forvardovi tečova Issa Diop, ale ani to Jesusovi nezabránilo se štěstím tečovat míč do sítě a otevřít skóre.

Od té chvíle již Citizens převzali otěže utkání do svých rukou, a přestože již do přestávky na náskoku nepřidali, po změně stran jim k tomu stačilo jen pár minut. Rychlá akce středem pole v podání Kevina de Bruyneho skončila u neobsazeného Raheema Sterlinga, jenž tváří v tvář Fabianskému nezaváhal. Chvíli nato po další lahůdkové akci Davida Silva a Sterlinga na jeden dotek skóroval do prázdné branky opět Jesús, ale poprvé v historii anglické nejvyšší soutěže vstoupilo do hry video a kvůli extrémně těsnému Sterlingově ofsajdu jeho branku anulovalo.

Ani tato nečekaná vzpruha ovšem West Hamu nepomohla, byť duo Chicharito-Lanzini v rychlém sledu za sebou brankáře Edersona řádně prověřili, a závěr utkání se naopak proměnil ve Sterlingovo galapředstavení, mezi nějž se vklínila proměněná penalta střídajícího Sergia Agüera. Nejprve anglický reprezentant po excelentním pasu Mahreze elegantně přehodil vyběhnuvšího Fabianského, pak Diopův faul na Mahreze potrestal Agüero, neboť jeho první neproměněný pokus se kvůli Riceově předčasnému vyběhnutí opakoval, a v první minutě nastavení po další výtečné kolmici Mahreze přece jen Raheem Sterling završil svůj hattrick a stanovil konečné skóre 5:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (15)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
OnlyWHU

2:1 COYI!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

JE TO TADY !!!

MCFC

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
duloig

3:2 C O Y I ⚒️

Reagovat
smazaný uživatel

COYI!!!

Reagovat
t0mmy33MCFC

Tak to byla velka sranda s tim videem

Reagovat
OnlyWHU

Debakl se silným soupeřem na úvod. Body byly tentokrát jen zbožným přáním, ale pětka je moc. Hrůzu mi nahání obranná fáze. Slabounký presování, prohrávaný souboje a absence důrazu. Nejvíc mě zklamali Cresswell, Wilshere a Anderson. Haller si téměř nekopl, stopeři se pohybovali na hraně. Libili se mi Fredericks, Rice, v první půli Lanzini a šanci by měl dostat Fornals. Proti slabším soupeřům asi můžeme být úspěšní, ale musíme hodně přidat. Třeba nám tahle lekce pomůže. Uvidíme za týden. COYI!!!

Reagovat
t0mmy33MCFC

jo ja bych se nebal s Pellegrinim, on proste nikdy nechtel betonovat a hrat proti City utocne znamena vetsinou tohle...

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Wilshere dneska hodně slabý, dneska mi tam hodně chyběl Mark, Felipe taky nic, zase měl takový den, kdy mi přišlo, že se mu moc nechce. Haller vypadá dobře, potřebuje tam větší podporu, Antonio šel dolů podle mě dost brzo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele