30. kolo
20.06.2020 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

West Ham doma podlehl Wolves a zahrává si se sestupem

Takový návrat po korokrizi si Tomáš Souček nepředstavoval. West Ham s ním v základní sestavě otevřel červnový účet v Premier League doma s Wolverhamptonem, ale neodnesl si z něj ani bod. Přelomovým okamžikem byl příchod Adamy Traorého, s nímž na hřišti začali "Vlci" dominovat, a nakonec po gólech Jiméneze a Neta vyhráli v na východě Londýna 2:0.

A to pro West Ham opravdu není příjemná zpráva. Na 17. místě mají před sestupovými příčkami náskok jen v podobě lepšího skóre, a vzhledem k tomu, že další zápasy čekají Hammers derby s Tottenhamem a Chelsea, může se velmi snadno stát, že se do nejslabší trojky ligy propadnou.

Protože když se na to tak člověk dívá, David Moyes nemá vlastně na čem stavět. Před koronavirem ho srážely na kolena individuální chyby v defenzivě, dnes to pro změnu vypadalo tak, že v týmu není jediný fotbalista se schopností dát gól.

Třeba za celý první poločas domácí ani jednou nevystřelili na bránu. Fornals po Nobleově krásném pasu pálil nad a Součkova numerice mířící pod víko skončila kvůli jemné teči nad. Ale ani Wolves nebyli před pauzou efektivní. Fabiański sice musel sbírat míče do koše, ale nejnebezpečnější byly zblokované pokusy Raúla Jiméneze.

A tak se rozhodlo až ve druhém dějství. West Ham se nejdřív nadechoval k možné aktivitě, Ngakia dokonce jako první trefil prostor tří tyčí. Ale po hodině hry přišel na plac Adama Traoré a bylo definitivně rozhodnuto, že z toho pro Hammers dnes fakt nic nebude.

Osvalený křídelník svou rychlostí a dynamikou úplně změnil hru a není překvapením, že čtvrt hodiny před koncem právě on unikl dvěma strážcům a posadil Jiménezovi na hlavu vítězný gól. Na něj ještě v samém závěru navázal fenomenálním volejem po Dohertyho centru Pedro Neto, jenž stanovil konečný výsledek. West Ham - Wolves 0:2.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
duloig

1:0 C O Y I !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
OnlyWHU

3:1 COYI!!!!

Reagovat
OnlyWHU

Prohra s lepším týmem. Zatímco sebevědomý soupeř si spolehlivě dokráčel pro další body, naši hoši vypadali, že zrovna přijeli z chaty. Ani nevím, koho zkritizovat nebo pochválit. Byli jsme hrozní a taková hra (nejen v tomhle zápase) na PL opravdu nestačí. Čekal jsem výkon na hranici možného a místo toho sleduju lehkomyslný fotbalový exhibice lidí, kteří se už asi vidí jinde. HANBA - tohle není WHU.

Reagovat
duloig

Only tak isto to vidím ! ! !

Reagovat
duloig

Reportáž ani nepripravujte hoši.Nie je k čomu.Som myslel že pauza ich nejako dá dokopy,stmelí.Ho*no stará mama.Celý klub je chorý.Tí dvaja senilný dedovia s tou pí*ou Bradyovou položili na kolená náš klub.Moyes nech ide trénovať Hornú Dolnú.Anderson hral veľkú prd a vymenil toho exota až po pol hodine.Od začiatku bolo na ňom vidieť že ho to nebaví.Součku hľadaj si profesionálnejší klub.A čo nás čaká,ani pomyslieť.Mám nerv a poriadny .

Reagovat
Lawman

Přestup Součka do West Hamu byl jeden velký omyl. Toto mužstvo je jen do počtu v PL a je jasné, že sestoupí. west Ham je tým bez herního systému, vnitřne rozervaný, bez výrazné individuality. Nechápu proč Tomáš vlastně do West hamu šel. Jako spasitel týmu ? Jeden jediný hráč i kdyby měl super formu nemúže podprúměrný manšaft výsledkově zachránit a herně posunout výš. Součkova slova že si zahraje top soutěž jsou jen otřepanou frází, protože púsobení v takovém trapném mužstvu ho nemôže zviditelnit a jen těžko múže zvýšit jeho hráčskou hodnotu. Skutečně nechápu jeho angažmá v mužstvu, které mělo v historiii světlý okamžik v roce 1976 ve finále PVP proti Anderlechtu 2:4, což je už více než 44 let

Reagovat
OnlyWHU

Ano WHU je nyní ve srabu, který má komplikované příčiny. Kvalitativní potenciál je i při vyrovnanosti soutěže na střed tabulky, problém je ale v hráčích, kteří mají být tahouny a již nějakou dobu jimi nejsou. Nový trenér se s tím snaží dělat co umí, ale bohužel bez valného výsledku. K Součkovi. To, že byl nejlepší hráč naší ligy ještě neznamená, že stejný postavení obhájí v jedný ze dvou nejkvalitnějších soutěží na světě. Prosím neplést si kvalitu PL a současnou výkonnost WHU. Skutečně vám Souček připadl v zápasech PL markantně lepší než jeho spoluhráči? Zatím se aklimatizuje a teprve uvidíme, jak slavná bude jeho další kariéra. Váš plivanec na novodobou historii WHU mě nestojí za komentář.

Reagovat
Lawman

K vaší poznámce k údajnému plivanci na novodobou historii WHU. Tento manšaft od roku 1975 nikdy nezískal titul, nejlepší výsledek 3 místo v ročníku 85-86. Když počítame nejen First division ale i Premier league titul od roku 1975 získalo 12 mužstev (ne WHU ). V pohárech 1981 čtvrtfinále a potom 2000 druhé kolo, 2007 1. kolo, 2016 3.předkolo, 2017 4.předkolo. Od roku 1975 hrál WHU 9 x druhou ligu. Takže slovo plivanec si vyprosím. Šlo o střízlivé hodnocení mužstva, které má slavnou historii ale od roku 1975 nic světoborné nedosáhlo. Je to slabší anglický výkonnostní střed a z historie se žít do budoucnosti nedá.

Reagovat
Pharrell

Souček nejspíše sestup.

Pokud Kladiváři opravdu sestoupí? Vrátí se Tomáš do Slavie?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele