32. kolo
18.04.2021 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Eddie Nketiah (© AFP)

Arsenal s Fulhamem remizoval gólem v poslední minutě

Malé londýnské derby mezi Arsenalem a Fulhamem dopadlo dramatickou remízou, s níž nebude spokojen ani jeden z celků. Přestože měli po celý zápas více ze hry domácí, vypracované šance se jim nedařilo proměnit a do vedení šel zničehonic Fulham díky proměněné penaltě Joshe Maji. Hosté si však pro velecenné tři body v boji o záchranu nedošli, neboť v poslední sedmé minutě nastavení přece jen alespoň srovnal střídající Eddie Nketiah.

Zatímco Arsenal po další laciné ztrátě zůstává devátý a bude čím dál více upírat svou pozornost vstříc Evropské lize, Fulham stejně jako v minulém kole přišel o lepší bodový zisk v samém závěru a na sedmnácté Burnley ztrácí šest bodů, přičemž Clarets mají ještě utkání k dobru.

Domácí v první půli hrozili především skrze aktivního Gabriela Martinelliho, ale mladý forvard nejprve zamířil nepřesně a podruhé jeho únik zneškodnil brankář Areola. V 21. minutě mohl naopak na druhé straně udeřit Maja, jehož tečovaná rána nechala brankáře Ryana zkamenělého, ale míč doskákal těsně vedle. V závěru poločasu se pak "Kanonýři" zdánlivě ujali vedení, když Ceballos poslal hlavou do sítě Bellerínův centr, jenže gól nakonec neposvětil videorozhodčí, jenž našel v průběhu gólové akce velmi těsné postavení mimo hru v podání Bukaya Saky. Když pak vzápětí kvůli ofsajdu neprošel ani zásah Emila Smithe Rowea, přetrvával o přestávce bezbrankový stav.

Po změně stran se od Arsenalu očekávala čím dál aktivnější honba za průlomem skóre, který však přišel na druhé straně. Zákrok Gabriela na Leminu posoudil sudí Pawson, resp. jeho asistent jako penaltový, a jelikož nebyl proti ani jeho kolega u videa, dostal Josh Maja jedinečnou příležitost poslat hosty do vedení, kterou vzápětí suverénně proměnil. Domácí kouč Mikel Arteta zareagoval nasazením dua Pépé-Partey, a právě první jmenovaný měl hned obratem vyrovnání na dosah, když jeho hlavičku na brankové čáře zastavil Tosin Adarabioyo.

Další nepříjemností v už tak nepovedeném zápase pro "Kanonýry" bylo zranění nejlepšího střelce Lacazetta, jenž musel kvůli svalovým potížím přepustit své místo Nketiahovi a přidává se tak na marodku vedle Piérra-Emericka Aubameyanga, což potenciálně pro Artetu představuje výraznou komplikaci pro semifinále Evropské ligy proti Villarrealu. V tomto zápase však Lacazettův náhradník dovedl nepříznivý vývoj alespoň trochu zachránit. V sedmé minutě nastavení, kdy na rohový kop doběhl do pokutového území Fulhamu i sám brankář Ryan, a dokonce sám hlavou přizvedl míč na zadní tyč pro Ceballose, se po ráně španělského záložníka míč odrazil právě pro Nketiaha, jenž zblízka snadno skóroval do odkryté branky a stanovil konečné skóre 1:1.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Mr. International

2:0

Reagovat
awa

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele